Paroubkův portál: V případě ekotendru vláda spěchá. Chce, aby mizely miliardy

11.08.2011 11:56

Server poslance Jiřího Paroubka VašeVěc.cz tvrdí, že má k dispozici exkluzivní materiály ohledně ekologické superzakázky. Státní garance se měly dostat na 158 miliard korun a podle serveru chce vláda celou věc uskutečnit rychle – než padne.

Paroubkův portál: V případě ekotendru vláda spěchá. Chce, aby mizely miliardy

„Ze seznamu, který se objevil v poště poslance Jiřího Paroubka, například vyčteme, že někdejšímu důlnímu obru OKD stát poskytl garance za odstranění ekologických zátěží z minulosti ve výši 27,8 miliardy korun," píše redakce. A v Paroubkově poště se toho „objevilo" víc.

„Co všechno už se jejím manažerům podařilo ze státu vytáhnout! K majetku, který přeprodali miliardáři Zdeňku Bakalovi, se dostali víceméně za peníze firmy („incestem"). K privatizaci bylo tenkrát přibaleno také 40 tisíc bytů vlastně zadarmo, protože měly být podle privatizační smlouvy odprodány nájemníkům za zvýhodněnou cenu," uvádí VašeVěc.

Krádež za bílého dne 

Web připomíná, že v době velkého šetření a propouštění se využívají na nepotřebné záležitosti desítky miliard. Odborníci protestují nejen proti ceně, ale také proti tak obrovskému balíku služeb v jednom. A zájmem vlády má být umožnění „krádeží za bílého dne", jak to nazval na nahrávce Martin Knetig, poradce někdejšího ministra životního prostředí Pavla Drobila.

„Pokud by měl ekologický supertendr i za těchto okolností pokračovat, bude výsměchem lidem, kteří se sesouvají pod hranici chudoby. Příklady ze zahraničí ukazují, jak snadno společnost exploduje a propadne anarchii, když se ukáže, že jediným vládnoucím principem je hrabat pod sebe," varuje VašeVěc.cz.

Psali jsme:
Kalousek hájí ekotendr. Vítěz však být nemusí, připouští
ODS i Véčka chtějí zrušit Kalouskův ekotendr 
Budoucí vláda se hádá o obří ekotendr 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …