Paroubkův portál: V případě ekotendru vláda spěchá. Chce, aby mizely miliardy

11.08.2011 11:56

Server poslance Jiřího Paroubka VašeVěc.cz tvrdí, že má k dispozici exkluzivní materiály ohledně ekologické superzakázky. Státní garance se měly dostat na 158 miliard korun a podle serveru chce vláda celou věc uskutečnit rychle – než padne.

Paroubkův portál: V případě ekotendru vláda spěchá. Chce, aby mizely miliardy

„Ze seznamu, který se objevil v poště poslance Jiřího Paroubka, například vyčteme, že někdejšímu důlnímu obru OKD stát poskytl garance za odstranění ekologických zátěží z minulosti ve výši 27,8 miliardy korun," píše redakce. A v Paroubkově poště se toho „objevilo" víc.

„Co všechno už se jejím manažerům podařilo ze státu vytáhnout! K majetku, který přeprodali miliardáři Zdeňku Bakalovi, se dostali víceméně za peníze firmy („incestem"). K privatizaci bylo tenkrát přibaleno také 40 tisíc bytů vlastně zadarmo, protože měly být podle privatizační smlouvy odprodány nájemníkům za zvýhodněnou cenu," uvádí VašeVěc.

Krádež za bílého dne 

Web připomíná, že v době velkého šetření a propouštění se využívají na nepotřebné záležitosti desítky miliard. Odborníci protestují nejen proti ceně, ale také proti tak obrovskému balíku služeb v jednom. A zájmem vlády má být umožnění „krádeží za bílého dne", jak to nazval na nahrávce Martin Knetig, poradce někdejšího ministra životního prostředí Pavla Drobila.

„Pokud by měl ekologický supertendr i za těchto okolností pokračovat, bude výsměchem lidem, kteří se sesouvají pod hranici chudoby. Příklady ze zahraničí ukazují, jak snadno společnost exploduje a propadne anarchii, když se ukáže, že jediným vládnoucím principem je hrabat pod sebe," varuje VašeVěc.cz.

Psali jsme:
Kalousek hájí ekotendr. Vítěz však být nemusí, připouští
ODS i Véčka chtějí zrušit Kalouskův ekotendr 
Budoucí vláda se hádá o obří ekotendr 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…