Piráti brání svobodu internetu, pochvaluje si člen strany

13.08.2011 17:48

Neupadá Česká pirátská strana pomalu v zapomnění? Jeden ze členů strany se čtenářku serveru ParlamentníListy.cz snaží přesvědčit o opaku. Vypočítává hříchy Nečasovy (ODS) vlády, kterým se podařilo zabránit i díky ČPS.

Piráti brání svobodu internetu, pochvaluje si člen strany

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz chtěla od člena České pirátské strany Vítězslava Prakse slyšet, co piráti chystají do budoucna. Zdá se jí totiž, že v poslední době stana utlumila svou činnost. Zastupitel působící v Průhonicích čtenářku přesvědčuje, že strana je stále aktivní.

Ochránili jsme internet v knihovnách, míní pirát

Česká pirátská strana má podle Praksových slov sto padesát devět členů. Ale  k tomu stovky registrovaných podporovatelů. Průhonický zastupitel také připomíná, že se pirátům v posledních dnech podařilo vyvolat odpor proti rušení internetu v knihovnách. Mediální tlak nyl nakonec tak silný, že vnitro od tohoto záměru upustilo.

„Nemyslíme si, že bychom byli nevýrazní. Z poslední doby se nám například povedlo zamezit zavedení faktické cenzury Internetu prostřednictvím novely "loterijního zákona". Toto pondělí pak v Praze proběhla demonstrace proti rušení Internetu v knihovnách," tvrdí Praks.

Ohledně plánů do budoucna člen ČPS avizuje přípravu webové aplikace, která uživatelům usnadní sepsání žádosti podle Zákona o svobodném přístupu k informacím (106/99 Sb.). Snaha omezit svobodný přístup k informacím je podle průhonického zastupitele dalším hříchem současné vlády.

Související:

Ministr Besser: Internet v knihovnách

ČPS: Demonstrace proti vypnutí Internetu v knihovnách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…