Pavlína Kvapilová online: Pochválila Fridricha, odmítla pozvání na víno

16.08.2011 6:12

Pondělní chat s osobností na webu veřejnoprávní České televize patřil moderátorce a zástupkyni ředitele pro Nová média Pavlíně Kvapilové. Ta v diskuzi se čtenáři pochválila jak své kolegy, tak nadřízené. Velká část dotazů ovšem mířila právě na nová média a jejich budoucí vývoj.

Pavlína Kvapilová online: Pochválila Fridricha, odmítla pozvání na víno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Kvapilová

Kvapilová ve svých odpovědích zprvu zavzpomínala na své začátky v rámci ČT. "Začala jsem na projektu inovace Událostí komentářů v roce 2007, pak jsem vedla redakci diskusních pořadů, zakládali jsme pořad Retro, od roku 2008 jsem vyvíjela koncept velkých speciálů ČT24 (to začalo hlavně Prezidentskou volbou), vedla jsem ekonomickou redakci ČT24, začala na ČT24 v roce 2009 implementovat propojení s novými médii - formou různých interaktivních prvků, skrze které jsme začali vtahovat více "do děje" Vás diváky." Podle slov Kvapilové ji baví především strategické úvahy, vymýšlení nových projektů anebo vývoj formátů.

V těchto rámcích padlo několik otázek také na ředitele Nových médií České televize, kterým je Milan Fridrich. "S Milanem Fridrichem se mi spolupracuje výborně, znám ho více než 15 let. Pamatuji si ho, když přišel v roce 1995 do Českého rozhlasu. V roce 2003 jsem nastupovala po něm na post bruselského zpravodaje ČRo, který jako první otevíral. On pak dál zůstal korespondentem pro EU pro HN, takže jsme společně pracovali v tamní mezinárodní komunitě novinářů." Jako svého šéfa jej Kvapilová ohodnotila takto:


K pořadu Hyde park:


"Velmi si ho vážím pro jeho inteligenci, cit pro vývoj společnosti, sečtělost, schopnost pojmenovat jasně vizi a pak podle toho postupovat až s buldočím odhodláním. Je velmi vnímavý a tvořivý a připadá mi více než smysluplné pracovat s ním v týmu."

Mnoho dotazů padlo také na samotnou sekci nových médií. "Divize Nová média zabezpečuje hlavně všechny internetové stránky České televize, péči o stránky ČT na sociálních sítích, teletext, přípravu na budoucnost a přípravu aplikací pro chytré telefony a tablety," shrnula bývalá výrazná tvář Hyde Parku na online chatu.

Právě interaktivní pořad České televize zažil v pondělí premiérovou účast nového moderátora, jímž se stal Lukáš Dolanský. Podle Kvapilové je ostřílený novinář, jehož vybralo vedení ČT24."Tento pořad je náročný i pro zkušené žurnalisty, protože svým formátem předpokládá velkou míru improvizace a schopnosti reagovat na nenadálé situace."

Kromě mnoha faktů se nakonec Kvapilová nevyhnula ani pozvánce na víno. Ze strany pisatele však šlo o neúspěšný pokus.

"No řeknu Vám, že jsem tak zaneprázdněná, že to se mnou nemají snadné ani moji kamarádi:-) V poslední době se snažím aspoň trochu zvolnit, tak uvidíme, jestli se mi to podaří."

K moderátorce Kvapilové:

Zaujalo Vás něco na internetu? Dejte nám o tom vědět na Redakce@ParlamentniListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…