Ministr John poprvé v Hyde parku. Dotazy už se hrnou

27.01.2011 16:13

Poprvé od jmenování členem vlády bude dnes večer Radek John hostem Hyde parku, pořadu ČT 24. Tentokrát nedojde na živé vstupy, a tak veškerých 50 minut bude věnováno otázkám diváků, kteří se už několik hodin všemi možnými komunikačními kanály vyptávají na VV, vnitro, policii i korupci.

Ministr John poprvé v Hyde parku. Dotazy už se hrnou

Do studia ČT24 si dnes večer najde cestu Radek John, aby v pořadu Hyde park čelil palbě diváckých dotazů na své působení v čele resortu i strany Věci veřejné. A jak je patrné z dosud zaslaných otázek, nemusí mu být všechny po chuti. Třeba ta, jak si strana, jejíž skutečný šéf není předsedou, může říkat Věci veřejné.

Podobně nepříjemná může být Johnovi i otázka, jaký je jeho postoj jako ministra vnitra k faktu že bezpečnostní agentura ABL používala informace z databáze policie. Nebo ta, co říká na čestné slovo Víta Bárty a zda se mu dá ještě věřit. „Věci veřejné mi v poslední době připadají spíše jako věci tajemné, například v případě pana Bárty, který čtyři měsíce tají informace o sledování politiků. Nemáte dojem, že podvádíte své voliče?" chce se zeptat další z diváků.

Tahákem korupce a především zakázka Vondrova úřadu

Většina otázek se ale točí kolem korupce. „Co vy na to, že Vondrův úřad dal soukromé firmě bez soutěže zakázku za 766 mil. Kč? S majiteli firmy Vondra hraje golf. Bude to PČR vyšetřovat a vyšetří to?" zajímá se více diváků, kteří připomínají i kauza exministra Drobila a vyzvídají, jak daleko je vyšetřování údajné korupce ve Státním fondu životního prostředí.

Hodně otázkám by měl čelit John jako předseda Věcí veřejných. Před volbami sliboval, že VV mají připravenu kompletní reformu zdravotnictví a nyní ticho. Nebo krátce po nich mluvil o tom, že pro konstruktivní návrhy opozice zvedne ruku bez zaváhání. V koaliční smlouvě se pak VV zavázaly, že nikdy nebudou hlasovat pro návrhy opozice.

Nedodržené sliby Věcí veřejných

Z kategorie vyčítavých je i dotaz, že VV dlouho odmítaly zvýšení DPH z 10 procent na devatenáct, ale najednou se na vyšší dani domluvily. „Proč tak často populisticky žvaníte a najednou je vše jinak? Vždyť vy své sliby vůbec neplníte!" rozhorluje se divák. Jinému zas vadí, že v ústředí strany nikdo nereaguje na zaslané dotazy. „Je to vaše arogance nebo neschopnost?" zlobí se další tazatel.

K věci:

John doufá, že v kauze Vondra nebudou unikat data ze spisu 

John ostře napadl Drobila. Máme důkaz, který strana smazala 

Příště bez tahanic, šéfa policie jmenuje Hrad. Odpůrce? Radek John 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…