Nový online šéf ČT Fridrich tvoří internetový kanál

16.07.2010 13:59

Smělý plán představil dnes odcházející ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich. Jako ředitel divize nových médií by totiž chtěl rozšířit celoplošné vysílání televize i na internet. Jako pomocnici si vybral Pavlínu Kvapilovou, dosavadní šéfku ekonomické redakce zpravodajství.

Nový online šéf ČT Fridrich tvoří internetový kanál

Bývalý ředitel zpravodajství Milan Fridrich byl teprve nedávno jmenován novým ředitelem divize internetových médií, a již vymýšlí smělý plán na celoplošnou internetovou televizi. Svůj záměr dnes představil v rozhovoru pro Rádio Česko.

„Za rok za dva by Česká televize měla mít velmi silný pátý program nebo pátý kanál, který by v sobě sdružoval všechny čtyři programy ostatní, respektive jejich internetové aplikace a nabízel by i spoustu věcí, které na těch programech nenajdeme," uvedl Fridrich.

I sport bude mít své vysílání

Podle něj bude ČT5 čistě internetovou televizí. Svých portálů se dočkají i ostatní programy: „Česká televize má nejenom svůj hlavní web, ale má i portál ČT24.cz a chce budovat další specializované: sportovní, pro jedničku, pro dvojku a tak podobně."

Například některé sportovní přenosy by bylo možné odvysílat jen na internetu. Nevyloučil, že by tato služba mohla být zpoplatněna.

„Internet bude na jednu stranu sluhou programů a na druhou stranu bude ambiciózní, odpoutá se a bude dávat něco navíc, kvůli čemu bude dobré na ně jít, i když se člověk dívá na klasickou televizi," dodal Fridrich v pořadu Týden v médiích.

Kolik bude ČT5 stát, to je zatím ve hvězdách

Fridrich se stane ředitelem divize nových médií k 1. srpnu 2010. Generální ředitel České televize Jiří Janeček to oznámil tuto středu na jednání Rady ČT. Bližší podrobnosti k divizi ale Janeček nesdělil. Pouze zmínil, že Fridrichovi dává volnou ruku v tom, jak internetové portály televize přemění v jedno silné a moderní médium.  

Zda kvůli svým smělým plánům Fridrich nějaké zaměstnance propustí, či naopak přijme, to ale zatím neřekl. Stejně tak ani nepřiblížil částku, za níž bude moci novou divizi spustit.

Jako zástupkyni chce Kvapilovou

Podle informací ParlamentníchListů.cz by se zástupkyní ředitele nově vytvářené divize měla stát současná moderátorka a dramaturgyně Hyde Parku a zástupkyně šéfredaktora Pavlína Kvapilová. „Zatím vám tuto informaci nemůžu potvrdit, ale je to jedna z variant. Ještě totiž probíhají jednání s panem Bradáčem. Ale tak ve středu příští týden bych už mohla vědět víc," přiznala ParlamentnímListům.cz Kvapilová.  

Zpravodajství veřejnoprávního média bude totiž od srpna po Fridrichovi řídit někdejší zpravodaj ČT ve Spojených státech Roman Bradáč.

Foto: Hans Štembera

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…