Zlý muž VV Jarolím chystá trestní oznámení na bývalé ministry

16.08.2011 18:55

Nekompromisní místopředseda VV Tomáš Jarolím, který nikterak nešetří ani ministry vlády, jíž jsou véčkaři součástí, se rozhodl podat trestní oznámení na dva bývalé ministry pro místní rozvoj - lidovce Cyrila Svobodu a hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka (ČSSD). Jarolíma k tomu prý vedou nestandardní veřejné zakázky za jejich působení.

Zlý muž VV Jarolím chystá trestní oznámení na bývalé ministry

Tomáš Jarolím se chystá podat trestní oznámení na dva bývalé ministry kvůli tomu, že akceptovali dvě veřejné zakázky, které Jarolím považuje za neprůhledné. O jeho záměru informuje server PrvníZprávy.cz

Půjde Martínek a Svoboda do tepláků?

Trestním oznámením mají za pár dní čelit bývalý lidovecký předseda Cyril Svoboda a dnešní hejtman Pardubického kraje Radko Martínka (ČSSD).  Oba muži působili v pozici ministra pro místní rozvoj a oba si zadali průzkumy veřejného mínění u společnosti STEM/MARK v ceně deset a sedmdesát milionů korun. Jarlím oba případy považuje za nestandardní a chce je nechat prověřit.

"Oba bývalí ministři pro místní rozvoj si u společnosti zaplatili průzkum veřejného mínění. Zakázky za deset milionů korun a za sedmdesát milionů korun se vymykají normálu. Chci, aby byly vyšetřeny," zdůvodnil Jarolím své rozhodnutí.

Čtěte také: Kiks, který se nevidí. Véčkař popletl firmy a obvinil STEM z korupce


Nekompromisní místopředseda VV k tomu dodává, že o svém záměru již informoval předsedu nejmenší vládní strany Radka Johna (VV). Trestní oznámení bude prý podáno nejpozději ve čtvrtek.

Foto: Hans Štembera

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…