Obce pořádají happening na podporu parku a zelené Šumavy

21.08.2011 6:55

Každá obec si připraví nějakou alegorii a představí tady to, co jí na současném přístupu k lesům národního parku ze strany některých vědců a aktivistů vadí.

Obce pořádají happening na podporu parku a zelené Šumavy

Šumavské obce, jejichž většina občanů protestovala proti ekologickým aktivistům blokujícím u Modravy těžbu kůrovcem napadeného dřeva, pořádá dnes první celošumavský happening. Setkání Hájové zelení, tak už jste sežraní aneb Šumavu si sežrat nedáme bude od 10:00 na centrálním parkovišti v Modravě. Na akci, která má mimo jiné vyjádřit podporu vedení správy Národního parku Šumava, by měly přijít stovky lidí, řekl ČTK starosta Modravy Antonín Schubert (nez).

Nechybí ani exkurze za kůrovcem

"Vyjádříme podporu tomu, že lze mít bez problémů na Šumavě národní park, ale ten musí mít pravidla a za všechna pravidla musí také někdo přijmout nějakou odpovědnost," uvedl. Každá obec si připraví nějakou alegorii a představí tady to, co jí na současném přístupu k lesům národního parku ze strany některých vědců a aktivistů vadí.

Sledujeme téma Boj o Šumavu      

Součástí programu bude populárně naučná exkurze do kůrovcových holin na Modravské hoře. Happening také představí novou petici Za záchranu historické šumavské krajiny a budoucího života jejích obyvatel. Symbolem nedělní akce budou jidáše, dodal starosta.

Související:

Šumavští aktivisté: Policisté nám dávali mravence za krk a nutili nás pít kaluže

Šumava se projednává u kulatého stolu. Stráský pozval i ekology

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…