Profesor Keller o Nečasově vládě: Nežijeme v normální zemi

10.09.2011 9:49

Sociolog Jan Keller se domnívá, že díky vládním reformám bude nakonec sociální pomoc potřebovat většina obyvatel Česka. Nezískají ji však od státu, ale od charitativních organizací, které dnes od občanů vybírají peníze např. pro nevidomé.

Profesor Keller o Nečasově vládě: Nežijeme v normální zemi
Foto: archiv JK
Popisek: Jan Keller

Sociolog Jan Keller se pustil do dalšího tvrdého útoku proti reformnímu úsilí kabinetu premiéra Petra Nečase. Profesor Keller má za to, že vláda jen odírá lidi až na kost, místo toho, aby hledala efektivní možnosti, jak získat peníze např. z hazardu. Kellerův komentář přináší dnešní Právo

Osmý den schází nám

Ulicemi vždy čas od času chodí žáci a studenti s kasičkami a vybírají od občanů drobné na nejrůznější chvályhodné projekty. Sociolog má však za to, že až vyrazí do ulic příště, mohli by vybírat peníze na téměř všechny své spoluobčany. Na lidi, kteří si nemohou dovolit zaplatit zdravotnický nadstandard, na pomoc rodinám s dětmi a podobně.

Více článků s reakcemi Jana Kellera ZDE

„V pondělí by vybírali na nemocné, kteří si nebudou moci dovolit zaplatit při ošetření nadstandard. V úterý by s kasičkami obcházeli ve prospěch důchodců, kterým po zvýšení nájemného bude hrozit vystěhování na ulici, ve středu by mohli vybírat na hasiče, kteří už nemají na novou techniku, a také na benzín policistům," píše Keller.

Zvlášť úspěšným žákům by pak mohl ministr školství odpustit alespoň část školného, které pro ně chystá. Tyto děti by se totiž podle Kellerova názoru snažily vyřešit to, co Nečasova vláda nadrobila. Škoda, že má týden jen sedm dní, bohužel se tak podle sociologa nedostane na všechny ty, které reformy současné vlády citelně zasáhly, uzavírá sociolog.

Související:

Keller má jasno. Nejde o integraci Romů. Ale o miliony pro agentury

Profesor Keller lidem bez práce: Hlašte se ve veřejných domech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…