Imunitní výbor rozhodne o trestu pro Drastichovou za hlasovací kauzu

15.09.2011 6:40

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se bude ve čtvrtek zabývat případem, kdy poslankyně VV Jana Drastichová údajně zmanipulovala hlasování sněmovny. Poslankyně při hlasování vytáhla z hlasovacího zařízení karty svých nepřítomných kolegů, místo aby požádala předsedající schůze o jejich odhlášení.

Imunitní výbor rozhodne o trestu pro Drastichovou za hlasovací kauzu

Členové výboru by měli rozhodnout, zda se poslankyně dopustila trestného činu a zda s ní kvůli tomu zahájí disciplinární řízení, informuje ČTK.

Předseda výboru Jeroným Tejc (ČSSD) chce pro Drastichovou nejvyšší možný trest, pokutu ve výši jednoho měsíčního platu. Jeho názor nesdílí člen výboru za ODS Marek Benda. Výbor by podle něho měl jen uvést, že postupovat tak, jak to udělala Drastichová, se nemá.

Drastichová vytáhla z hlasovacího zařízení karty dvou kolegů z poslaneckého klubu VV při procedurálním hlasování o prodloužení možnosti rozhodovat o zákonech až do noci. Snížila tím kvorum potřebné pro schválení návrhu. Jednací řád sněmovny takové manipulace s hlasovacím zařízením kolegů nedovoluje. Drastichová se za svůj postup ihned ve sněmovně omluvila a označila to za chybu. Nechtěla prý ovlivnit hlasování.

Související:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …