Hajej, dadej, vzkazuje Schwarzenbergovi komentátor

17.09.2011 19:18

Ministr Schwarzenberg pobouřil balkánská média tím, že usnul na pódiu bezpečnostního fóra v Bělehradě. Tento úsměvný přestupek je podle komentátora Práva Alexandra Mitrofanova povedeným trikem k připoutání pozornosti srovnatelný i s kauzou prezidenta Klause „chilské pero“.

Hajej, dadej, vzkazuje Schwarzenbergovi komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Co by nám dali zástupci jiných, k uzoufání nudných států, kde nikdo nic podobného nedělá, za podobné marketingové hvězdy?" táže se komentátor.

Spánek je podle něj vzácný, tak ať si vrcholný činitel české diplomacie klidně zdřímne, i když má v reálu mnoho úkolů, které zanedbává.

Psali jsme:
Knížecí spánek na konferenci v Srbsku. Jen tamní bulvár nevěřil svým očím
TÉMA: Klausovo pero

Schwarzenbergova morální bitka proti úředníku ministerstva školství Ladislavu Bátorovi vyšla podle komenátora deníku Právo Mitrafonova vniveč. A šéf resortu školství Dobeš mu tím, že při návštěvě Izraele přirovnal mediální pronásledování Bátory k perzekuci Židů za druhé světové války, nejspíš dává zapravdu.

„Po tomto výlevu nelze než upadnout do letargického spánku. Urozenost totiž velí veřejně neblít," glosuje Dobešovo chování Mitrofanov. 

Vše o kauze Ladislav Bátora

Za spornou a ze strany ministerstva nevysvětlenou označil novinář také podporu Izraele na úkor Palestinců, kterou právě v zemi zaslíbené hlásá premiér Petr Nečas. Klidný diplomatův spánek by navíc mohly narušovat výtky k jeho koncepci zahraniční politiky, které na jeho hlavu seslal prezident Klaus.

„Je však známo, že Karel Schwarzenberg usíná, když se kecají blbosti. Takže nezbývá, než mu vzkázat: hajej dadej," uzavírá Mitrofanov.

Čtěte také:
Nečas hot, Schwarzenberg čehý. A Česko je v EU "za kašpara" 
V Izraeli chtějí odvolání Bátory. Demonstranti čekali u muzea holocaustu 
Dobeš: Ukažte mi neonacistický výrok Bátory a rozloučím se s ním

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…