Poprvé zasedne poradní výbor pro boj s korupcí

19.09.2011 6:13

V pondělí dopoledne poprvé zasedne poradní sbor předsedkyně vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí Karolíny Peake (VV). Na programu bude mít znovuzavedení institutu účinné lítosti, národní evidenci účtů a problematiku financování politických stran.

Poprvé zasedne poradní výbor pro boj s korupcí

Ve výboru spolu bude jednat maximálně 15 poradců, seznam členů zatím nebyl zveřejněn. Osloveni byli lidé ze státního zastupitelství, z policejních protikorupčních týmů, Transparency International či občanského sdružení Oživení zaměřeného na boj s korupcí. ČTK to řekl ředitel kanceláře místopředsedkyně VV Pavel Kotrba, který se na stavbě týmu podílel.

Vládní výbor pro koordinaci boje s korupcí v čele s místopředsedkyní VV Peake, se bude kromě vlastních aktivit zabývat i přípravou legislativních návrhů, které převezme od ministerstev, jež je z nějakého důvodu nebudou chtít tvořit sama. Dopracované návrhy bude výbor předkládat vládě jako svou legislativní iniciativu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…