Ředitel nemocnice v Lounech vlastní vilu za 160 milionů

19.09.2011 17:38

Podle pondělního deníku Aha! si víc než dobře žije ředitel nemocnice v Lounech Antonín Strolený. Jak bulvární deník zdůraznil, Strolený v současnosti prodává svou vilu v Tuchoměřicích u Prahy, a to za rovných 160 milionů.

Ředitel nemocnice v Lounech vlastní vilu za 160 milionů
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na průčelí nemocnice v Kyjově, která se zmítá v problémech

"Stavěli ji asi tři roky a původně měla být sídlem nějaké významné farmaceutické firmy," řekla Aha! jedna ze starousedlic. K objektu patří také gigantický pozemek o výměře 5 tisíc m2.

Samotný Strolený odmítl zveřejněné informace komentovat, o rozhovor požádaly ParlamentníListy.cz také prostřednictvím nemocniční spojovatelky, leč marně. Komentář k informacím nepodalo ani ministerstvo zdravotnictví, jelikož podle svých slov nemá o případu bližší podrobnosti.

Kolegové podle deníku Aha! o Antonínu Stroleném říkají, že je schopný podnikatel, který před listopadem 1989 žil v zahraničí, a než nastoupil do lounské nemocnice, účinkoval ve zdravotnické společnosti Euroclinicum. Tu později odkoupila Kellnerova PPF za přibližně 650 milionů.



"Lounská nemocnice je soukromá, majitele nelze dohledat. Když Strolený nastoupil do jejího čela, přišlo rušení oddělení a hromadné propouštění zaměstnanců. Soukromí si Strolený tají. Jeho vášní je cestování, sjezdil celý svět. Vozí se v luxusním BMW," dodává bulvární deník.

V souvislosti s nemocnicí v Lounech již v březnu loňského roku média informovala, že tamní poliklinika byla prodána bez vědomí města. Podle žateckého Deníku to byl právě Strolený, ředitel nemocnice, kdo ujišťoval, že poliklinika se prodávat nebude.

"Naopak tvrdil, že se všemi lékaři budou uzavřeny nové nájemní smlouvy," uvedl Deník doslova.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…