Průzkum: Většina Čechů je s volbou ředitele ČT spokojena

23.09.2011 15:25

Nadpoloviční většina obyvatel České republiky je spokojena s volbou nového generálního ředitele České televize, kterým Rada ČT zvolila bývalého generálního ředitele TV NOVA Petra Dvořáka. Ukázal to bleskový průzkum společnosti SANEP.

Průzkum: Většina Čechů je s volbou ředitele ČT spokojena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Z pětice finalistů by z pohledu veřejnosti ve volbě na post generálního ředitele jednoznačně zvítězil právě Dvořák, kterému by dalo svůj hlas 35,9% dotázaných. S velkým odstupem skončil druhý ředitel ČT 24 Roman Bradáč (13,5%), za ním ředitel televize Óčko Hynek Chudárek (7,9%). Bývalému marketingovému řediteli TV Prima Janu Svobodovi by dalo hlas 6,4% dotázaných. Nejmenší podporu veřejnosti má prezident Česko-německé obchodní a průmyslové komory Radomír Šimek (2,1%).

Kulturní dědictví pro polovinu lidí 

Za zajímavé zjištění průzkumu lze označit hodnocení projevu a prezentace projektů pěti finalistů před Radou ČT. Z pohledu respondentů, kteří přímou volbu a prezentaci jednotlivých finalistů sledovali, dopadl totiž nejlépe Svoboda, jehož projev a prezentaci projektu hodnotí jako nejlepší 22,6% dotázaných. Až za ním je vítězný kandidát Petr Dvořák (18,9%).

Související Novým ředitelem ČT se stal exšéf Novy Petr Dvořák

Od nového ředitele očekává 16,4% diváků zajištění nezávislosti veřejnoprávní televize a 15,2% dotázaných požaduje zrušení koncesionářských poplatků. Zobjektivnění a zlepšení kvality zpravodajství požaduje jako prioritu 13,9% dotázaných.

TÉMA: Volba nového šéfa ČT

Nadpoloviční část veřejnosti (55,3%) vnímá zpravodajství ČT jako objektivní, což lze vnímat jako dobrou vizitku. Názor, že televize plní své veřejnoprávní poslání sdílí v souhrnu 49,4% respondentů. Jako součást kulturního dědictví České republiky vnímá Českou televizi přesně polovina dotázaných.

Čtěte více:
Dvořák konstatuje: Železný? Neprofesionální, zbytečně agresivní
Nový ředitel ČT Dvořák lhal. Byl řádným členem KSČ
Moravec Dvořáka v ČT vítá. Podle něj byl z pětice nejlepší
Komunistická minulost, Nova i pořady ČT. Železný vyslýchal ředitele Dvořáka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…