Středočeské VV povede poslanec Vysloužil. Posvítí si na Ratha

02.10.2011 19:39

Poslanec Radim Vysloužil se stal předsedou krajské rady Věcí veřejných ve Středočeském kraji. Dnes o tom na Benešovsku rozhodli v tajné volbě delegáti středočeské konference strany. Krajská rada má 11 členů.

Středočeské VV povede poslanec Vysloužil. Posvítí si na Ratha

Rada se bude do budoucna věnovat rušení autobusových spojů, náhlému vystěhování seniorů z domova v Panenských Břežanech a jeho následnému přebudování na památník odboje, nebo plánu Penty rozšířit letiště ve Vodochodech. Dnes to sdělila mluvčí strany Petra Hrušová.

Jednotlivé kluby a taky odborné komise nominovaly kandidáty. Zdeněk Půlpán se stal místopředsedou krajské rady.

Vysloužil se chce věnovat hlavně otázkám týkajícím se silniční dopravy. „Silniční síť je jedna z nejhorších v republice, musíme pracovat na změně způsobu přerozdělování financí, které na její úpravy a opravy putují," řekl Vysloužil čtk. Za důležitý považuje i projekt dostavby tangenty v Mladé Boleslavy.

Mimo to by mělo být úkolem krajské rady VV také kontrolování hospodaření a vlády hejtmana Davida Ratha (ČSSD), jak po volbě vedení prohlásil předseda Věcí veřejných Radek John.

Středočeský kraj byl s volbou šestý v pořadí. Krajské rady už byly zvoleny v Olomouckém, Zlínském, Ústeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. Mezi další kompetence krajské rady patří rozhodování o členech a čekatelích.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: afk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…