Za odvoláním Fuksy jsou politické boje v ODS, říká Zaorálek

04.10.2011 18:39

Hostem Václava Moravce na Rádiu Impuls byl dnes místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). Vyjádřil se k odchodu Jiřího Paroubka ze strany, k zahraniční politice České republiky i k dnešnímu odvolání ministra zemědělství Ivana Fuksy.

Za odvoláním Fuksy jsou politické boje v ODS, říká Zaorálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

"To je asi hodně, myslím, že to je laťka, která se nedá překročit," odpověděl Zaorálek na otázku, jestli by podle něj byl Paroubek schopen sestavit poslanecký klub a získat tedy na svou stranu více než pět poslanců. Uznal tké, že bývalí předsedové jsou pro sociální demokracii problém. "Já bych si přál, aby ti předsedové byli v té straně tak zakořeněni, aby je to vůbec nenapadlo. Ukazuje to na určitou povrchnost. Předsedové by ze stran odcházet neměli," uvedl.

Ministři nejsou posuzováni podle kompetence

Sociální demokracie letos ani jednou nesvolávala mimořádnou schůzi ohledně zahraniční politiky. "Je to pravděpodobně proto, že se opakovaně přijal jakýsi kompromis. Mně ale připadá, že naléhavost tohoto tématu roste," řekl k tomu Zaorálek. ČSSD se podle něj bude nadále snažit oddělit hlasování o přístupových smlouvách Chorvatska do EU a českou výjimku, kterou si přeje prezident Václav Klaus. "Dnes nejde jen o dohodu s premiérem Nečasem, ale také o Karla Schwarzenberga. My jasně říkáme, jaká je naše představa, ale pozice vlády je rozdělená," myslí si.

"Ivan Fuksa nijak zvlášť pro zemědělství vybaven nebyl," prohlásil Zaorálek o dnešním odvolání ministra zemědělství premiérem Nečasem. "Tohle odvolání je projevem politických bojů v ODS. Ministři nejsou posuzováni podle kompetence," dodal.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…