Paroubek: Zeman na Hrad. Budou někdejší soupeři spolupracovat?

05.10.2011 9:51

Zeman na Hrad a Paroubek do čela Ústeckého kraje. Noční můra ČSSD, která se ovšem rýsuje stále zřetelněji. Někdejší předsedové nejsilnější opoziční strany, kteří si v minulosti nemohli přijít na jméno, si spolu rozumějí čím dál víc.

Paroubek: Zeman na Hrad. Budou někdejší soupeři spolupracovat?

Pryč jsou doby, kdy si dva expředsedové sociální demokracie Miloš Zeman a Jiří Paroubek nemohli přijít na jméno. V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize však našli společnou notu. Není tak vyloučena jejich brzká spolupráce. Informuje o tom server Novinky.cz

Na Ústecku je Paroubek stále populární

Na svém křtu zatím poslední knihy, kde se Paroubek loučil se spolupracovníky z ČSSD, mimo jiné prohlásil, že Miloš Zeman by v pozici prezidenta dokázal nejlépe prezentovat národní zájmy. Zemana pochvala někdejšího protivníka potěšila, ale obratem vyloučil, že by docházelo ke sbližování mezi nimi. V minulosti však spolupráci s Paroubkem nevylučoval.

SLEDUJEME téma Paroubkova nová strana

„Jeho vyjádření, které jsem si přečetl na internetu, si velice vážím," prohlásil v úterý Zeman na tiskové konferenci SPOZ. Hned však dodal, že „žádné námluvy neprobíhají". Mluvil ale i za svého zákulisního vyjednavače Miroslava Šloufa, ptá se server Novinky.cz.

Případná spolupráce obou mužů by notně uškodila ČSSD a to především v Ústeckém kraji, kde by se Paroubek rád stal hejtmanem. V tomto kraji má expředseda ČSSD dlouhodobě vysokou podporu u občanů, ale válčí se svými zdejšími spolustraníky.

K věci:

Zeman: Paroubek vzal ČSSD 10 procent. Já přecenil svůj vliv 

Zeman a Paroubek jsou taková dvojčátka, hodnotí komentátor 

Paroubek: Miloš Zeman má už zřejmě potíže s pamětí 

Paroubek se mě bojí, říká Zeman. Trapně úsměvné, reaguje ČSSD 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…