Tajný bratr Václava Havla: Jsi z bohaté rodiny, můj táta třel bídu

15.10.2011 10:30

REVUE Tak to je tedy síla. Bývalý barrandovský kulisák Jaromír Havel o sobě tvrdí, je rodný bratr exprezidenta Václava Havla. Prý mu tuto tajnost řekl otec před svou smrtí. Exprezidentovi je sice podobný, ten ale prý o setkání se svým údajným bratrem nestojí. Jaromír Havel se deníku Blesk svěřil, že se snažil se se slavnou rodinu Havlových už mnohokrát sejít. Zatím se mu to nepodařilo.

Tajný bratr Václava Havla: Jsi z bohaté rodiny, můj táta třel bídu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel

Není v poslední době dne, aby bulvární deník Blesk nepřinesl něco pikantního o Václavu Havlovi. Nejprve to byla spisovatelka Irena Obermannová, která jej označila za milence, poté deníky psaly o tom, jak Havlově manželce Dagmar umírá pejsek. Ani jeho pětasedmdesáté narozeniny neušly hledáčku bulvárních fotografů, což mělo za následek vyrojení spekulací o tom, že Havlovi se už nemají rádi.

Teď přichází další informace: objevil se jeho údajný utajovaný bratr. Jaromír Havel tvrdí, že se jeho otec zapletl s maminkou exprezidenta Boženou. A narodil se Václav.

„On je mým utajovaným bratrem, otec mi to tajemství svěřil před smrtí," vypověděl Blesku bývalý barrandovský kulisák Jaromír. Exprezidentovi je podobný a to i přesto, že má o hezkých pár kilo navíc. Ale dá se mu věřit? Prý ano, tajemství mu údajně krátce před smrtí svěřil jeho otec Josef Havel.

„Otec Josef přitom nemá s rodinou Václava Havla nic společného. Stejné příjmení mají jen náhodou. Rodina exprezidenta patřila k nejbohatším, zatímco rodina policisty Josefa třela spíš bídu," popsal deník.

Jak se to vše ale semlelo? Pohledný policista, tedy otec Jaromíra, měl totiž v třicátých letech minulého století řadu milostných vztahů se ženami z vyšší společnosti. A prožil si údajně i románek s matkou exprezidenta Boženou. Ten nezůstal bez následků, a on se tak stal utajeným otcem Václava Havla.

Tady bydlí tvůj brácha

Jenže bývalý policista Josef Havel v roce 1960 zemřel na srdeční záchvat. Jeho syn Jaromír se ale ještě před tím dozvěděl, jak to vše v jeho životě bylo. „Pamatuj si, že tady máš bráchu," řekl mu prý otec před domem Havlových na pražském nábřeží.

Blesk také popsal, jak se vůbec policista k paní Havlové dostal. Nebylo to údajně jen jeho přitažlivým zevnějškem, ale také tím, že paní Božena, později shodou náhod také provdaná jako Havlová, potřebovala dát rodině a firmě dědice. „Ale její muž se jí nevěnoval. Navíc prý měla jistotu, že jako policista je jeho otec zdatný a zdravý," vysvětlil k tomu pan Jaromír.

Jaromír o rodinné tajnosti napsal také exprezidentovi dopis, ten ale nikdy nesvolil k oficiálnímu setkání. Poté, co vyčerpal všechny diskrétní možnosti kontaktu, rozhodl se vydat knihu. „S názvem Případ třetího bratra vyjde v nakladatelství Bondy do konce měsíce," zmínil Blesk..

Ví, že nárok na majetek nemá

Bulvární deník nakonec připojil i vysvětlení, že Jaromír Havel nepase po ohromném rodinném majetku exprezidenta. Přál by si ale, aby Václav Havel přistoupil na genetickou zkoušku, která by s konečnou platností rozhodla, jestli je jeho bratrem.

„Já bych si jen prostě chtěl se svým bratrem dát pivo a popovídat si o rodině. Nic víc. Nevím, proč se toho bojí," dodal Jaromír Havel s tím, že od začátku věděl, že na nic nárok nemá. „Zbytečně bych ze sebe dělal blbce," uzavřel.

Havlův mluvčí: Netuším, kdo to je Obermannová

Havlovi přátelé ale vesměs za Václavem Havlem stojí. Kdykoliv se vyskytla jakákoliv senzace kolem něj, či jeho ženy Dagmar, smáli se naivitě těch, co nové špíně věří. Například kolem údajné milenky Václava Havla se vyrojilo mnoho spekulací. Pro bývalého Havlova mluvčího Ladislava Špačka ale dílko spisovatelky Ireny Obermannové Tajná kniha bylo natolik vybočující z normality, že téma její knihy dokonce nazval „ptákovinou".

Obermannová totiž v knize formou deníku popisuje vztah s Václavem Havlem, kterého tam ale nazývá Největším Čechem. Koncem září pak v rozhovoru pro Mladou frondu Dnes přiznala, že skutečně s Havlem měli nějaký čas intimní poměr.

„Je to hodně žinantní otázka a já vás v tuto chvíli musím přerušit," odvětil tehdy ParlamentnímListům.cz bývalý Havlův mluvčí Ladislav Špaček na otázku, zda si myslí, že by exprezident mohl mít v minulých letech nějakou milenku.

„Já vůbec nevím, o jakou pitomost jde, bulvár nečtu a nemám vůbec tušení, o čem mluvíte. Jsem mimo tento svět a mimo tyto sféry, takže vážně netuším, kdo vypráví veřejně, že měl s Václavem Havlem nějaký vztah. To musí být nějaký cvok, nebo nějaký blázen! Anebo nějaký exhibicionista," řekl ParlamentnímListům.cz Špaček. „Jde o nějakou ženskou?" otázal se vzápětí.

„Tohle je téma, které mě vážně nezajímá. Netuším, kdo to je Obermannová a proč říká takové věci a je mi to celé téma odporné.  A navíc jsem to nečetl. Nemám se vyjadřovat k čemu, neboť nemám fakt sebemenší tušení o jakou ptákovinu jde," dodal mnohoznačně Špaček.


Narozeniny Václava Havla:

Havel a milenka:

  
Čtěte také:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…