Když vy knížete, tak my blondýnu. Rudé noviny zvolily svou Miss

23.10.2011 20:28

REVUE Zatímco v neděli se na sněmu TOP 09 v Hradci Králové volilo vedení strany, kdy bez překvapení post předsedy obhájil Karel Schwarzenberg a jako 1. místopředseda byl potvrzen Miroslav Kalousek, v pátek se v brněnském hotelu Voroněž uskutečnila také jedna volba, a to Miss Haló novin. Tou se stala půvabná blondýnka Anita Hrubešová.

Když vy knížete, tak my blondýnu. Rudé noviny zvolily svou Miss

Vítězné novopečené miss Anitě Hrubešové předával korunku šéfredaktor Haló novin Petr Kojzar. Zhruba šesti stovkám diváků se podle něj představilo šest finalistek. Petra Kojzara naše redakce zaskočila tím, že věděla alespoň orientačně, koho tipoval předseda KSČM Vojtěch Filip. „Akce jsem se zúčastnil pouze jako 'hlasovač'," řekl ParlamentnímListům.cz Filip. Jméno sice neprozradil proto, že si ho nepamatuje, ale je to prý ta první černovláska.

Podle Petra Kojzara panovala na molech i v zázemí fantastická atmosféra. „Nebylo to, jak se popisuje u některých soutěží Miss, že si holky nařezávají například podpatky," řekl Kojzar redakci. Svěřil se, že i děvčata si pochvalovala, jak přátelská atmosféra na soutěži vládla. Kojzar se také přiznal, že Anita je "jeho typ", a že i on jí dal svůj hlas. Z vedení KSČM se však nikdo nezúčastnil. Většina z nich byla, stejně jako další opoziční lídři z ČSSD, na demonstraci odborů a nezávislých organizací.

Související:


Předseda TOP 09 korunku nepotřeboval. Má svou vlastní

Také o 150 kilometrů blíže ku Praze panovala údajně skvělá atmosféra. Svůj klid a pohodu si nenechal narušit knížecí předseda strany TOP 09 Karel Schwarzenberg, který spokojeně podřimoval, přestože se jednalo vlastně o jeho hradní hostování. I 1. místopředseda Miroslav Kalousek svým "relaxačním posezem" se zavřenýma očima dával najevo, že je ve straně vše v naprostém pořádku. Nemýlil se. I on byl potvrzen v neděli téměř jednohlasně ve funkci prvního místopředsedy.

Přes veškerá svá dřívější prohlášení, rozhodl se kníže kandidovat na post prezidenta i v případě, že český národ nezíská až takovou důvěru parlamentu, aby mu tento přenechal právo volby hlavy státu. Jinými slovy, Schwarzenberg bude kandidovat na prezidenta, i když si obě komory i nadále ponechají právo volit hlavu státu a na důvěru přímo volit prezidenta si bude muset český národ ještě nějakou dobu počkat.

Přímou volbu hlavy státu sice ještě před nedávnem označoval Schwarzenberg za „conditio si ne qua non", tedy podmínku, bez které to nejde, aby on, Karel Schwarzenberg, se ucházel o prezidentský stolec. Zdá se ale, že nyní už nastala jiná situace.

„To přece není žádné novum. Mě to nepřekvapuje ani od TOP 09, ani od pana Schwarzenberga," reagoval v závěru pro ParlamentníListy.cz na změnu názoru šéfa TOP 09 komunistický předseda Vojtěch Filip. „To se přece dalo čekat," dodal. Konstatoval ale, že v Čechách je řada podstatně lepších kandidátů na prezidenta. Jména však neupřesnil.


SLEDOVALI jsme: Sněm TOP 09 


Čtěte také:


Foto: halonoviny.cz


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…