Sobotka: Neparalyzujeme sněmovnu. To by neprošel rozpočet

03.11.2011 23:16

Poslanci rozhodli o přerušení schůze do zítřejšího dne. Před tím ale opozice bouřila proti slovům premiéra „Obstrukce ano, ale paralýza parlamentu nikoli“. Proti tomuto výroku se razantně ohradil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Sobotka: Neparalyzujeme sněmovnu. To by neprošel rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka protestoval v bouřlivé parlamentní diskuzi proti porušování koalicí Jednacího řádu. „Jsem přesvědčen, že dochází ke svévolné interpretaci tak aby to bylo výhodné pro většinu a nevýhodné pro menšinu", hřímal Sobotka od pultíku. Konstatoval, že když koalice nezmění svůj postoj, bude se tím muset opozice do budoucna vážně zabývat

„Obstrukce, ve sněmovně používala pravice i levice", konstatoval Sobotka. Připomněl, že jde o konfliktní nástroj, a v době kdy to používala pravice tak to rozčilovalo ČSSD „a teď to rozčiluje pana předsedu Nečase, který sám v minulosti aktivně obstruoval," dodal Sobotka.

Čtvrteční večer ve sněmovně:
Hubu nám nezacpete, hřímal Zaorálek. Šikanujete sněmovnu, vrátil Nečas

ČSSD podle Sobotky nikdy neupírala opozici ústavní práva

ČSSD však podle Sobotky neohýbala jednací řád sněmovny a nevyužívala ho k tomu, aby zabránila projednávání zákonů. „Nesesypávala všechny body do jedné rozpravy", připomínal šéf sociálních demokratů. Podle něj to ČSSD rozčilovalo, ale nikdy se neuchylovala k tomu, abychom upírala opozici práva dané Jednacím řádem.

Prohlédněte si FOTOGALERII Nocování ve sněmovně

Podle Sobotky nejde v současnosti o paralýzu sněmovny. „Kdyby tomu tak bylo, neměli bychom schválený zákon o stavebním spoření, nebyla by tu debata o 4 mimořádných schůzích, které iniciovala ČSSD a nebyl by v prvním čtení schválen státní rozpočet", připomínal Sobotka. Takto podle něj vypadá Poslanecká sněmovna, která intenzivně jedná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…