ČSSD na severu Moravy a na Vysočině volí vedení

05.11.2011 6:33

Sociální demokraté z kraje Moravskoslezského a Vysočina si dnes zvolí nové vedení a lídry pro krajské volby v příštím roce, kteří budou kandidáty na hejtmana. Zatímco dosavadní hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek svoji pozici zřejmě obhájí, současný moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas nezískal na okresních konferencích strany žádnou nominaci. Jediným kandidátem na jeho funkci je stávající hejtmanův náměstek Miroslav Novák.

ČSSD na severu Moravy a na Vysočině volí vedení

Nováka podpořili účastníci všech okresních konferencí s výjimkou Karviné, kde se o návrhu na post hejtmana nejednalo. Nominaci Nováka, který se jako hejtmanův první náměstek věnuje dopravě, silničnímu hospodářství a životnímu prostředí, dalo zelenou už v polovině října i předsednictvo strany.

Palas vyřazen

Palas je tak ve své podstatě ze hry o další vedení kraje. Před časem se dostal do ostrého střetu s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou, kterému se nezamlouval pronájem krajské nemocnice v Novém Jičíně firmě Agel podnikatele Tomáše Chrenka.

Kromě krajských voleb si sociální demokraté zvolí také nový krajský výkonný výbor, včetně jeho předsedy. Toto místo bude obhajovat stávající krajský předseda a ostravský primátor Petr Kajnar, který je zatím jako jediný na tuto funkci nominován.

Čtěte více:

Paroubek instruuje ČSSD: Zkuste hlasování o nedůvěře

Sobotka (ČSSD): Kalouskova krize

Sobotka (ČSSD): Obstrukce a demokracie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…