Kde vzala Kocourkova matka 16 milionů? Výmluvám už nevěří ani spolustraníci

07.11.2011 23:27

Matka ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka z ODS zobchodovala u firmy Key Investments dluhopisy za 16 milionů korun. Ani spolustraníci už nevěří, že by šlo o něco legálního.

Kde vzala Kocourkova matka 16 milionů? Výmluvám už nevěří ani spolustraníci
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Exministr Martin Kocourek

Ministr průmyslu a obchodu bude nyní muset zpytovat svědomí u předsedy vlády Petra Nečase, který se prý spokojí pouze s „důvěryhodným vysvětlením".

Kocourek ani jeho matka dosud nic vysvětlovat nechtěli, majitel Key Investments si zas prý na nic nepamatuje. Pokud ale nepodá uspokojivou odpověď, přijde o své ministerské křeslo.

"Celé je to nevysvětlitelná záležitost. Pokud nepřijde s tím, že jeho maminka vyhrála ve Sportce, nedá se to řešit jinak, než odchodem," sdělil serveru Aktuálně.cz zdroj z ODS.

Sledujeme téma Zbohatnutí Kocourkovy matky

Prý to je otázka dnů

Kocourkův odchod má být přitom otázkou dnů. Za Kocourkem nestojí žádná z významných lobbistických skupin, proto je jeho odvolání výhradně v rukou premiéra Nečase, upozornil server.

Podezřele nabyté miliony se nelíbí ani koaličním partnerům, podle nichž ministrovo chování poškozuje pověst celé koalice.

„Pro nás je tato kauza velký problém, skandály koaličních partnerů poškozují i nás. Martin Kocourek to musí vysvětlit nejen premiérovi, ale i nám a veřejnosti. Jinak by měl zvážit setrvání ve funkci," uvedl předseda poslanců TOP 09 Petr Gazdík.

Podle MF Dnes, která na případ upozornila jako první, uzavřela Kocourková v březnu 2008 smlouvu s firmou Key Investments na prodej dluhopisů firem E Side Property, Sincom a ústecké Via Chem Group za 16,14 milionu korun, které byly připsány na její účet v UniCredit Bank. Z dokumentů, které má MF Dnes k dispozici není jasné, jak Kocourkova matka k tak vysoké částce přišla, figuruje zde ale jakási neprůhledná firma z Nového Mexika.

Související:
Ať Kocourek vysvětlí miliony, žádá koalice. Jinak musí zasáhnout premiér
Kocourek ví, že může letět z vlády. Kvůli matčiným penězům
Ministr Kocourek nevysvětlil matčiných 16 milionů na cenné papíry 
Komentář zabrousil do pohádky: Vysvětlí někdo tu o Kocourkovi a mamince?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…