Kocourek ví, že může letět z vlády. Kvůli matčiným penězům

05.11.2011 8:28

Ministr průmyslu Martin Kocourek se sešel s premiérem Petrem Nečasem, aby vysvětlil, jak se jeho matce zatoulalo 16 miliónů na účet. „Já jsem mu to vysvětlil a uvidíme,“ řekl nejistě Kocourek, který se obává, že bude muset opustit vládu.

Kocourek ví, že může letět z vlády. Kvůli matčiným penězům

„Vím, že je to vážné. Bezesporu možností je i mé odvolání z vlády. Nevím, o co se hraje, když se rozebírají tři roky staré informace z nedůvěryhodné firmy," řekl posmutnělý Kocourek MF DNES. Jeho matka tehdy pochybně zbohatla přes ještě pochybnější firmu Key Investments.

Šedesátiletá penzistka Jindřiška Kocourková si u zmíněné společnosti z Nového Mexika otevřela na jaře roku 2008 účet, na který jí přišly cenné papíry za 16 milionů korun. Za tři měsíce je prodala.

SLEDUJEME téma zbohatnutí Kocourkovy matky

Jak a za co nikdo netuší

Jak k cenným papírů přišla a hlavně z čeho je zaplatila, zůstává tajemstvím, na které by rád přišel nejen předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Blízké příbuzenstvo čelného politika by mělo brát ohled na jeho reputaci a objasnit ne úplně přehledné obchody," uvedl Schwarzenberg.

Firma Key Investment už v minulosti pomohla zbohatnout Stanislavu Grossovi a je velmi oblíbená mezi politiky z ODS. Do cenných papírů investovaly městské části Praha 6, 10 a 13. Jako první do firmy vložil úspory tehdejší starosta Prahy 6 a nynější ministr životního prostředí- Tomáš Chalupa.

Čtěte více:

Ministr Kocourek nevysvětlil matčiných 16 milionů na cenné papíry

Ministr Kocourek: Čerpání dotací se letos rozběhlo naplno

Ministr Kocourek: Vietnam slíbil podporu českým firmám

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…