B. Sobotka: Babiš není mesiáš, skončí jako Véčka. Naděje, pak fiasko

12.11.2011 19:53

Vláda Petra Nečase (ODS) sice podle ČSSD působí jen samé škody, přesto pro ni znamená i jisté pozitivum. Největší levicová strana se totiž od ní může poučit. Nesmí totiž, až se dostane k moci, dělat nic z toho, čeho se dopouští kabinet současný, říká šéf socialistů Bohuslav Sobotka. Konkurence z řad podnikatelských subjektů atakujících politiku se nebojí. Například to Babišovo prý dopadne zřejmě stejně jako Věci veřejné. Fiaskem a střetem zájmů.

B. Sobotka: Babiš není mesiáš, skončí jako Véčka. Naděje, pak fiasko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Více o Bohuslavu Sobotkovi ZDE

"Chování této vlády, která propaguje čirou aroganci a ignoranci, dokazuje, že v této zemi už se v budoucnu nikdo nebude moci chovat tak neslušně, jako ona. Vláda ČSSD se z jejího chování poučí," řekl ParlamentnímListům.cz na programové konferenci strany v pražském hotelu Olympic Sobotka. "Sociální demokracie nebude, až se dostane do vlády, hluchá ani slepá vůči názorům občanům," dodal šéf ČSSD.

Související:

Servítky vůči vládě Petra Nečase (ODS) si skutečně nebral. "Kompromis se stal sprostým slovem, to se dít nemůže," řekl redakci.

Na dotaz, zda se do budoucna spíše než konkurence z řad stávajících politických stran nebojí té ze spektra těch nově vznikajících, se pak Sobotka jen shovívavě usmál. Obavy ze sdružení založených podnikateli, například Andrejem Babišem (Ano 2011, pozn. red.), skutečně nemá. Naopak.

Více čtěte:

Vláda zcela selhala, máme tu další krizi, říká Sobotka

Naděje. Pak fiasko

"Vstup podnikatelských subjektů jako konkurenci nevnímám, naopak, vidím zde velké riziko střetu zájmů," řekl ParlamentnímListům.cz s tím, že Babišovo sdružení může mít stejný vývoj jako Věci veřejné. "Nejdřív vzbuzovaly velké naděje, pak skončily fiaskem," komentoval pro ParlamentníListy.cz Sobotka možný vývoj uskupení podnikatele Babiše.

Právě tento miliardář se částečně přesunuje z podnikatelské sféry do veřejného života. Na konci října spustil výzvu ANO 2011 a připouští i založení politické strany. Na internetových stránkách svého hnutí se chlubí podporou veřejně známých osob.

Čtěte vše o výzvě ANO 2011
Ano, Babiš začíná měnit politiku. Pozor na Bártu, varují zkušení

Andrej Babiš: Žijeme v nefunkčním státě, udělejme s tím něco!
Miliardář Babiš napsal životopis. Neuvěřitelně dlouhý a detailní
Babiš: Ano, uspěje-li mé sdružení, může z něj vzniknout strana

Babiš není mesiáš

Socialisté se ho však nebojí. Program ani rétoriku ČSSD tak prý v souvislosti se vstupem nových politických subjektů na tuzemskou scénu nehodlá. "Zkušenosti z politiky Věcí veřejných ukazují, že si zde nikdo nemůže a neumí hrát na mesiáše," řekl s tím, že aféry této strany byly natolik odpuzující a traumatizující, že další podnikatelský subjekt v ČR uspěje jen těžko.

SLEDOVALI jsme: Sněm TOP 09 a Kongres ODS

Ovšem jen za předpokladu, že nebude dělat chyby opačný tábor. "ČSSD nesmí dělat vážné chyby. Musíme dávat sliby jen takové, které můžeme splnit," uzavřel idealisticky Sobotka.

SLEDUJEME: Konference ČSSD


Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…