Obliba Schwarzenberga klesla. Jeho jadrný slovník za to prý však nemůže

18.11.2011 5:56

Obliba Karla Schwarzenberga u veřejnosti klesla. Minulý rok ho podpořilo 55 procent obyvatel a zařadil se tak mezi nejoblíbenější tuzemské politiky. Letos však číslo kleslo na 39 procent. Schwarzenberg si s tím však hlavu nedělá a tvrdí, že se to dalo očekávat.

Obliba Schwarzenberga klesla. Jeho jadrný slovník za to prý však nemůže

„To je samozřejmé. Každý politik musí být smířen s tím, že taky jednou zažije pokles popularity," řekl s klidem Schwarzenberg pro Novinky.cz. Ministr si to vysvětluje poklesem popularity jeho strany, jenž prosazuje tvrdá reformní opatření. Na výsledku se jistě podepsala i oblíbenost celé české vlády, která dosahuje bodu mrazu.

„A do třetice kvůli mé kandidatuře na prezidenta," uvádí Schwarzenberg další možnou příčinu. „Najednou začaly z nejrůznějších míst vycházet o mně takové štvavé články, ty budou mít jistě své výsledky, o tom jsem přesvědčen. Mně to nevadí a doufám, že lidi přesvědčím svou prací."

Dávat si bacha na jazyk kníže nemusí

Schwarzenbergův jadrný slovník však podle něj není důvodem, proč se od něj lidé odvrací. „Ty ne, ty by, myslím, u nás nevadily," tvrdí kníže. Za pravdu mu dávají i čtenáři Novinek.cz. Dvě třetiny uvedly, že jeho prostořeké výrazy nejsou žádným problémem.

Ministr si nebere žádné servítky, i pokud jde o zahraniční politiky. Italskému premiérovi Silviu Berluskonimu, který právě rezignoval, vzkázal, že šanci na reformy „prošoustal". Český premiér Petr Nečas si od něj zase vyslechl, že řečmi o referendu k euru vystrkuje pr... na německou kancléřku Angelu Merkelovou.

Čtěte více:

Nejpopulárnější je opět Dienstbier, Schwarzenberg se propadá

Schwarzenberg prezidentem? Nemá šanci, shodli se politologové

Nejsem prodejná holka, zdůrazňuje Schwarzenberg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…