Kolaps v Událostech České televize. Moderátor se omluvil a byl konec

18.11.2011 20:14

AKTUALIZOVÁNO Hlavní zpravodajskou relaci České televize přerušily technické potíže. Po dvaceti minutách větších i menších problémů režie raději od vysílání upustila.

Kolaps v Událostech České televize. Moderátor se omluvil a byl konec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec

Potíže začaly, když moderátorka Iveta Toušlová uvedla reportáž a čekala na její spuštění. Diváci však mohli sledovat jen mlčící moderátorku, která prožívala dlouhé vteřiny tichého záběru.

Poté byl proveden přímý vstup s redaktorkou Markétou Šenkýřovou, který druhý moderátor Bohumil Klepetko doprovodil konstatováním, že technika snad již bude spolupracovat. Vstup se podařil, po něm však již byl konec.

Omlouváme se... A husákovské Televizní noviny

"Události v tuto chvíli končí," pronesl Bohumil Klepetko. "Jak vidíte, technika se obrátila proti nám. Věřím, že nás pochopíte."

ZDE SLEDUJEME dění v ČT

Zpravodajský kanál ČT24 následně divákům jako záložní program nabídl reprízu archivních Televizních novin z 18. listopadu 1986. Dále následovaly sportovní Branky, body, vteřiny, tentokrát již živě a bez problémů.

Diváci ČT byli žádáni o pochopení nejen moderátorem Klepetkem, ale i vzkazem na zpravodajské liště v dolní části obrazovky ve znění "Česká televize se omlouvá za zkrácení pořadu Události z mimořádných technických příčin."

Elitní zpravodajská relace, sní Dvořák o "nových" Událostech

Mluvčí ČT Ladislav Šticha před osmou hodinou večerní pro ParlamentníListy.cz uvedl, že konkrétní příčinu technického zkratu televize hledá.

"Zhruba po 19 minutách vysílání zpravodajských Událostí došlo z dosud nezjištěných příčin při vysílání příspěvků k zablokování hlavního i záložního serveru, ze kterého se reportáže vysílají. Oba servery musely být restartovány pro obnovení činnosti," doplnil později v tiskové zprávě zaslané redakci.

"Jednoznačně je to nepřipravenost technického týmu, který to má zajišťovat. To je naprosto nevídaná věc a myslím si, že by technický pracovník, který za to zodpovídá, to měl vysvětlit a nést za to svoji kůži na trh," uvedl pro ParlamentníListy.cz mediální analytik Petr Žantovský.

"Nepamatuji si, že by se někdy cokoliv podobného stalo. Je to lidské selhání, to nepochybně. Měli ale být připraveni, vždyť když se něco podobného stane, tak každé médium by mělo mít v zásobě nějaké záložní zdroje a podobně," dodal.

Ve výběru náhradního programu, který ČT na místo Událostí zvolila, na druhou stranu nespatřuje špatný záměr.
"To je prostě zkratkovité jednání v krizový okamžik," uvedl Žantovský k rozhodnutí zařadit v nepříjemné chvíli místo čerstvých zpráv ukázku z normalizačního zpravodajského archivu. 

SLEDOVALI jsme téma volba nového šéfa ČT

Nový generální ředitel Petr Dvořák má s hlavní zpravodajskou relací vysílanou na ČT1 i na ČT24 jakožto i s celým zpravodajstvím veřejnoprávní televize své plány. Redaktory chce rozdělit do barevných družstev podle kvality a Události chce z jedné z mnoha zpravodajských relací přeměnit v elitní pořad, který bude určen i pro diváky nesledující během dne zpravodajský kanál televize veřejné služby.

"Události mají sloužit právě těm divákům, kteří potřebují zprávy jednou denně," sdělil ředitel Dvořák v dnešních Hospodářských novinách.

Ilustrační foto: Hans Štembera

Čtěte:

Šéf ČT Dvořák: Klausovu rozcvičku bych na obrazovku už nikdy nedával

Digitalizace stála pět miliard. A povedla se

V hlavních zprávách Česká televize ještě Primu nepronásleduje

ČT je blbá a obstarožní, stěžují si umělci. Eben: Raději mě vynechte

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, Radim Panenka

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…