Vláda je zkorumpovaná a nekompetentní, zaslechl Sobotka v ulicích Prahy

19.11.2011 10:46

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka promluvil na setkání klubu starostů a primátorů zvolených za sociální demokracii. Mluvil o nespokojenosti lidí se současnou vládou a o rozpočtovém určení daní.

Vláda  je zkorumpovaná a nekompetentní, zaslechl Sobotka v ulicích Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotkovi vadí, že se TOP 09 spolu s nevelkým hnutím pana Gazdíka snaží mít jakýsi monopol na zastupování starostů a měst. To je podle něj nešťastné a matoucí. Zájmy samosprávy mají specifickou povahu.

Lidé považují vládu za zkorumpovanou a nekompetentní

„ČSSD má v komunální úrovni mnohem větší sílu. Proto bude na nás záviset, jak se bude odvíjet debata o rozdělení peněz z rozpočtu," prohlásil Sobotka.

„Strávil jsem 17. listopad v ulicích měst. Lidé jsou nespokojení s vládou, považují ji za zkorumpovanou, nekompetentní a občané očekávají, že ČSSD nabídne sociálně únosnou alternativu. Tu musíme představovat i na radnicích," slíbil předseda sociální demokracie.

Vládní koalice podle Sobotky hraje ošklivou hru se slibem změnit rozpočtové určení daní. Řada starostů se těšila, že k tomu dojde už od 1. ledna 2012. Zákon ale příští rok ještě platit nebude a ministr financí na něj prý nemá dostatek peněz.

„V roce 2013 se dočkáme krize, protože nastoupí účinky sociální reformy. Vláda proto chce další rozpočtové škrty, chce sáhnout na peníze čtyřem největším městům," varoval Sobotka.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…