VZP dostane šanci rozhodnout o elektronických zdravotních knížkách

21.11.2011 16:27

Z dnešního usnesení správní rady VZP vyplývá, že pojišťovna bude moci v příštím roce rozhodnout, zda bude v projektu elektronických zdravotních knížek i dále pokračovat nebo od něj upustí, a pokud v něm bude pokračovat, tak s kým.

VZP dostane šanci rozhodnout o elektronických zdravotních knížkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

VZP dostane šanci vyvázat se ze spolupráce se společností IZIP už v příštím roce. Podaří se to za cenu toho, že VZP koupí čtyřicet šest procent akcií společnosti IZIP. Pokud by nedošlo k uzavření nějaké obdobné dohody, VZP by byla smluvně zavázána plnit závazky plynoucí ze spolupráce s firmou IZIP nejméně do roku 2015. Předseda správní rady VZP Marek Šnajdr (ODS) tyto závazky na tiskové konferenci vyčíslil až na 750 tisíc korun.

SLEDUJEME: kauzu IZIP


„Jsou to jen smluvní vztahy mezi VZP a IZIP, které zavazují VZP k plnění. Toto plnění, které je v dodatcích ke smlouvám, se pohybuje ve výši 750 milionů korun. Správní rada VZP vzala na vědomí, že se řediteli nepodařilo dojednat převzetí 100 procent společnosti IZIP," prohlásil na úvod několikrát oddálené tiskové konference Šnajdr.

VZP koupí skoro polovinu IZIPu a pak možná přeruší spolupráci

Z dnešního usnesení správní rady vyplývá, že VZP bude moci v příštím roce rozhodnout, zda bude v projektu elektronických zdravotních knížek i dále pokračovat nebo od něj upustí a pokud v něm bude pokračovat, tak s kým. Náměstek ministra zdravotnictví Petr Nosek, jenž byl na tiskové konferenci též přítomen, označil dosažený kompromis za přijatelný, když uvedl, že je plně v souladu se zadáním ministerstva zdravotnictví.

Správní rada VZP ovšem požaduje, aby všechna autorská práva, která byla z moci společnosti IZIP předána třetím osobám, byla převedena zpět. Druhou podmínkou je uzavření příslušných dodatků a to do 14. prosince tohoto roku.

Za zmínku stojí, že Šnajdr rezolutně popřel, že by nákup šestačtyřiceti procent akcií IZIPu představoval úlitbu menší společnosti za to, aby přistoupila na dřívější smluvní změny. Tento podíl má podle Šnajdra VZP zajistit, aby si udržela kontrolu nad celým procesem.


Související
:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…