Na jihu Moravy našli zavražděného místostarostu. S funkcí smrt ale nesouvisí

25.11.2011 14:06

Pohřešovaný místostarosta Brna-Židenic Aleš Vytopil (ODS) je mrtvý, byl zavražděn. Tělo, které se ve čtvrtek našlo v okrese Brno-venkov, patřilo jemu. Novinářům to dnes řekli zástupci jihomoravské policie, kteří už ve středu zadrželi dva podezřelé - sedmatřicetiletého muže a šestačtyřicetiletou ženu.

Na jihu Moravy našli zavražděného místostarostu. S funkcí smrt ale nesouvisí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Vytopilova smrt podle policie nesouvisí s výkonem politické funkce. Důvodem trestného činu byly prý vztahy mezi podezřelými a obětí. Podle policistů je v pozadí případu komplikovaný milostný čtyřúhelník, který tvořili oba zadržení, Vytopil a žena, s níž nedlouho před smrtí žil a která s vraždou podle policie nemá nic společného. Oba údajní pachatelé jsou bývalí manželé, kteří spolu i po rozvodu udržovali vztahy.

Šlo o vztahy

"Čin nesouvisí s politickou příslušností ani výkonem funkce místostarosty. Je to vztahová záležitost," řekl ČTK jihomoravský policejní šéf Tomáš Kužel. Státní zástupce už požádal soud o vzetí obou podezřelých do vazby, soudce by měl o návrhu rozhodnout ještě dnes.

Kužel na tiskové konferenci uvedl, že kriminalisté zadrželi podezřelé na základě operativních informací získaných v minulých dnech. Muže zatkla na Třebíčsku zásahová jednotka, pro ženu si přišli policisté v Brně. Oba se podle vyšetřovatele Antonína Hrdličky různou měrou podíleli na vraždě i odklizení těla.

Dalším vyšetřováním policisté zjistili, kde by měla být mrtvola, kterou pak i za pomoci služebních psů vypátrali. "Tělo bylo určitým způsobem poškozeno," řekl Kužel. Analýza DNA potvrdila, že jde skutečně o místostarostu. Vytopilovy ostatky byly zakopány v zemi. Vražednou zbraň policisté nespecifikovali.

Více o Brnu-Židenicích ZDE

Čtěte také:
První stopa po zmizelém místostarostovi z Brna. Doklady u dálnice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…