Reflex hodnotí Babiše: Chaos, idealismus i byznys

26.11.2011 11:42

Podnikatel Andrej Babiš se sám pomocí své výzvy ANO 2011 pasoval do role mluvčího nespokojených Čechů. Chce vstoupit do politiky a bojovat proti korupci. Může se mu to podařit? A co ho k tomu vede? Jeho motivy i nápady hodnotí komentátor Reflexu Bohumil Pečinka.

Reflex hodnotí Babiše: Chaos, idealismus i byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

Proč Babiš začal? „Nejspíš jde o směs osobních vyznání a byznysových zájmů, které se vzájemně vylučují a protiřečí si. Někdy jsou rozumné, ve většině případů však chaotické, tak jako samotný Babiš, člověk s renomé podnikatelského žraloka, jenž se nyní snaží dostat ze stínu své pověsti,“ myslí si Pečinka.

Více o Andreji Babišovi ZDE

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

V mnohém si podle Pečinky Babiš také protiřečí. Tvrdí, že v roce 1989 neexistoval státní dluh, chce uzákonit vyrovnaný státní rozpočet, jenomže by také chtěl zvýšit platy všech státních zaměstnanců. A to jde zároveň jen těžko.

„Babiš v těchto a dalších textech, jež podle toporného stylu psal evidentně sám, na sebe prozrazuje jedno – úspěšný podnikatel myšlenkově zatuhl někdy v osmdesátých letech, kdy pracoval ve státním podniku zahraničního obchodu. Když podává své názory na politický systém a veřejnou sféru, člověk má dojem, že vůbec nechápe moderní svět,“ píše autor. Uznává ale. že uspět může.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…