Policie dostane 75,6 milionu na mimořádné výdaje kvůli Šluknovsku

30.11.2011 19:15

Policie dostane na uhrazení mimořádných výdajů, které jí letos vznikly v souvislosti s napjatou situací na Šluknovsku, téměř 75,6 milionu korun. Na svém dnešním zasedání o tom rozhodl kabinet Petra Nečase (ODS). Finanční injekce má z větší části pokrýt výdaje na platy policistů, kteří byli na sever Čech vysláni z jiných krajů, tak i těch, kteří musí zastávat jejich práci. Ministr vnitra Jan Kubice začátkem listopadu řekl, že pořádkové jednotky z jiných krajů zůstanou ve Šluknovském výběžku ještě půl roku až rok.

Policie dostane 75,6 milionu na mimořádné výdaje kvůli Šluknovsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Většina z vládou přidělených peněz - zhruba 41,4 milionu korun - poputuje policii z rozpočtové rezervy kabinetu. Z toho má jít 26,57 milionu na platy, asi devět milionů na pojistné, 266.000 do fondu kulturních a sociálních potřeb (FKSP) a zhruba 5,49 milionu na "ostatní běžné výdaje". Podle předkládací zprávy ministerstva vnitra, kterou má ČTK k dispozici, byla suma 41,4 milionu "prvotním předpokládaným odhadem mimořádných výdajů" v souvislosti s mimořádným nasazením policistů v oblasti Šluknovského výběžku.

Sledujeme téma ŠLUKNOVSKO 

Policie pak podle předkládací zprávy vyčíslila další náklady ve výši zhruba 34,2 milionu korun. "Důvodem jsou především stále rostoucí výdaje na proměnlivé složky platů (pohotovost, přesčas) policistů v souvislosti se situací v Ústeckém kraji, jak u vyslaných příslušníků, tak u kmenových útvarů, kde místo vyslaných příslušníků slouží nad rámec zbývající příslušníci," stojí v předkládací zprávě.

Z částky má jít 25,3 milionu na platy, 8,6 milionu na pojistné a 253 000 na FKSP. Vláda a pak i sněmovní rozpočtový výbor dnes odsouhlasily, aby se tato částka policii přesunula z peněz, které vnitro uspořilo kvůli zrušení některých projektů spolufinancovaných Evropskou unií.

Čtěte:

Nečasova lhostejnost vede k výbuchům. Kocáb pění. Psal to dávno

Sobotka vyzývá Nečase, aby odstoupil. Může prý za Šluknovsko

Má penzion v Jánských Lázních. Přesto nadává na Nečase

I Romové mají svůj díl viny, míní bývalý předák Ščuka

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…