Bém o schůzce s kmotry: Jen jsem se sešel s přáteli

02.12.2011 9:58

Bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS) přivítal změny, které proběhly na pražské radnici. Věří, že koalice pravicových stran konečně začne na magistrátu vládnout. Původní tandem ODS a ČSSD podle Béma nic nedokázal. Uvízl v personálních otázkách. Exprimátor se vyjádřil i k údajné schůzce s kmotry, na které ho zachytili bulvární novináři. Prý šlo jen o setkání s přáteli.

Bém o schůzce s kmotry: Jen jsem se sešel s přáteli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Pavel Bém

Exprimátor Prahy Pavel Bém vnímá bleskové změny ve vedení magistrátu hlavního města jako pozitivní. Má z to, že velká koalice ODS a ČSSD prakticky nevládla. Vedla pouze spory o to, kdo zasedne v té či oné dozorčí radě. Prohlásil to v rozhovoru pro dnešní Právo.  Přes optimistický tón, kterým o nové koalici mluví, si neodpustil popíchnutí pražské TOP 09.

Změní se pražská „Topka" ve schopnou stranu?

Bém má za to, že pražská TOP 09 toho v pozici pražské opoziční strany mnoho neukázala a nabízí se proto otázka, zda se osvědčí v pražské vládě. Je také otázkou, zda spolu dokážou spolupracovat partaje, které se proti sobě dosud ostře vymezovaly.

SLEDOVALI jsme téma rozpad magistrátu v Praze

Exprimátor v rozhovoru řekl také pár slov k setkání v Obecním domě v Praze, kam dorazila řada špiček ODS, ale zavítali sem i lidé, kteří bývají označování za tzv. kmotry. „Já jsem se tam setkal se svými přáteli. Politické rozhovory v takto milé společnosti byly zakázány. Vše, co se tam odehrávalo poté, se odehrávalo beze mne. Já se nad tím jen usmívám. Takhle vznikají mediální příběhy, které obvykle nemají s realitou nic společného," prohlásil Bém.

Důležitá věc v Praze je podle Béma jen jedna a totiž ta, aby spolu lidé začali zase normálně mluvit a vládnout.

Foto: Hans Štembera

Související:

Tůma: Pokud se ODS nevypořádá s kmotry, nemá koalice šanci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…