Bulvár odhalil: Bárta dál studuje. Chce teď získat vědecký titul

02.12.2011 10:55

Blesk zjistil, že předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta je na policejní akademii zapsán mezi uchazeči o titul PhD., což je obdoba dřívějšího kandidáta věd. Je ale víc než na pováženou údajně téma jeho práce. Zní totiž „Jak by měl zákon upravit činnost soukromých bezpečnostních služeb.“

Bulvár odhalil: Bárta dál studuje. Chce teď získat vědecký titul
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Bulvární deník k tomu připomíná, že to byl právě Bárta, který proslul aférou se sledováním politiků, do níž se namočila „jeho" bezpečnostní agentura AB". Právě poté mnozí zdůrazňovali potřebu nového zákona o bezpečnostních agenturách.

Na Policejní akademii v Praze už dříve Bárta získal titul Mgr. a v Bratislavě JUDr. Podle informací Blesku má již Bárta hotové státnice a chybí mu jen napsat disertační práci.

„Je to pikantní," připustil deníku sám Bárta a upozornil, že doktorské studium, které by mu mělo vynést vědeckou hodnost, zahájil před vstupem do politiky.

„Kvůli času to ale zatím nezvládl, a studium má proto přerušené. Jak dlouho může Bárta, kterého už od září policisté stíhají kvůli podezření, že uplácel kolegy Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku, studium natahovat," otázal se deník.

„Podle studijního řádu je maximální doba šest let. Přerušit může nejdéle na dva roky, což se do těch šesti let nepočítá," odvětila Blesku pracovnice studijního oddělení akademie.

„Pokud tedy skutečného šéfa VV zdržuje od studia jen politika, měl by vše v pohodě stihnout - poslední průzkum dává véčkařům šanci na 2,2 procenta hlasů. V roce 2014 by tedy ze sněmovny vypadli," dodal k tomu bulvární deník.

Čtěte také:

 

Možná jste nečetli:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…