Trable ČSSD: Nemá autorské právo na své logo

02.12.2011 16:52

Sociální demokracie musela podle svého předsedy Bohuslava Sobotky přestat používat oranžový znak růže v lichoběžníku, který používala od minulých voleb do Poslanecké sněmovny. Sobotka to dnes řekl novinářům v Lidovém domě.

Trable ČSSD: Nemá autorské právo na své logo

Podle médií se v minulých týdnech ukázalo, že ČSSD k této úpravě svého znaku nemá na sebe převedena autorská práva. Nyní tento problém podle Sobotky řeší. Předseda ale zdůraznil, že k trojbarevnému logu červené růže, zeleného lístku a modrému názvu strany právo má.

Sobotka již dříve řekl, že problém zanedbali za předsednictví Jiřího Paroubka tehdejší ústřední tajemník ČSSD Jiří Havlíček a ústřední volební manažer Jaroslav Tvrdík. Ten ale jakékoliv pochybení odmítá.

Sociální demokraté měli problémy také s autorem svého předchozího loga Jiřím Novotným. Znak vytvořil v roce 1990 a v roce 1998 požadoval podle tehdejších informací Lidového domu vyšší honorář za jeho užívání. ČSSD jeho požadavek označila za politické vydírání, znak používat přestala a vypsala soutěž na nový stranický znak.

Čtěte více:

ČSSD přišla o oranžovou růži. Logo jí zřejmě nikdy nepatřilo

Místostarosta pražské ČSSD: Kam se poděla morálka?

Houska z ČSSD: Teď má ve straně Paroubek zločince z Libčevse

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…