S Lessym spolu nemluvíme. Odstoupit musí, říká Kubice

03.12.2011 9:31

Ministr vnitra Jan Kubice poskytl rozhovor MF DNES. Popisuje důvody, kvůli kterým se rozhodl vyzvat k rezignaci policejního prezidenta Petra Lessyho, ale také další směřování policie či problémy schůzky plukovníka Husáka s pražskými „kmotry“.

S Lessym spolu nemluvíme. Odstoupit musí, říká Kubice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

„Pan policejní prezident je ve funkci od ledna, ale do léta nepředložil žádný návrh změn v policii. V srpnu jsme se proto dohodli, že uděláme společnou komisi,“ popsal Kubice. Jenže proti závěrům komise se Lessy ostře vymezil.

Já chci ořezat sádlo, Lessy maso a svaly

„Lze to interpretovat i tak, zda kvůli úsporám ořezat zbytečné sádlo, nebo maso a svaly,“ tvrdí ministr. Vztahy jsou natolik narušené, že už Lessymu posílá pouze písemné příkazy. I přes schůzku Lessyho náměstka Vladislava Husáka s lobbisty a vysoce postavenými politiky pražské ODS garantuje Kubice nezávislost policie.

Sledujeme téma Korupce

„Vyžádal jsem si od policejního prezidenta stanovisko, které mi předloží v pondělí. Zatím neznám nic jiného než fotografie z médií,“ tvrdí. Kubice se také vyjádřil k tématu korupce v České republice. Podle něj je rozhodně pravda, že se věci začaly vyvíjet správným směrem.

„Organizovaný zločin se snaží proniknout do státní správy v každé zemi,“ říká Kubice. I nejmenší vládní strana Věci veřejné se dostala do politiky jako podnikatelský projekt. „Jestli by bylo pravda, že to byl projekt, tak ten se nepovedl,“ myslí si Kubice.

Kam dál:
Kubice s Lessym na nože: Policejní náměstek se pozdravil s "kmotry"
První oběť Lessyho: Odchází náměstek Bílek
Lessy ke Kubicemu: Když ty, tak já taky. Chce svého náměstka
Lessy slyšel od násilníka, že neumí anglicky, a tak ho pustil

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …