Sledovanost Otázek Václava Moravce a Partie

20.02.2012 16:04

Velice dobrou sledovaností se třetí únorovou neděli mohly chlubit oba dva politické diskusní pořady, které vysílají Česká televize a Prima FTV. První hodina Otázek Václava Moravce překonala hranici 600 tisíc diváků, na Partii se dívalo přes 300 tisíc lidí.

Sledovanost Otázek Václava Moravce a Partie
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Zájem televizních diváků znovu začínají poutat politické diskusní pořady. Po obdobích stagnace či poklesu znovu nabírají dech, o čemž svědčí údaje o sledovanosti v posledních několika týdnech. Tento trend potvrdila i třetí únorová neděle jak v případě Otázek Václava Moravce v České televizi, tak v případě Partie na Prima FTV.

Veřejnoprávní televize hostila v úvodní hodině svého prestižního pořadu předsedu Věcí veřejných a předsedu sněmovního výboru pro bezpečnost Radka Johna, bývalého ministra vnitra Františka Bublana a nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Hovořilo se především o situaci na státním zastupitelství, mimořádném jednání sněmovního bezpečnostního výboru ke kontrole na městském státním zastupitelství v Praze a iniciativě VV k vyšetřování kauzy MUS.

Čtvrtina lidí si po poledni vybrala Otázky Václava Moravce

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že tuto diskusi sledovalo v České televizi nadprůměrných 618 tisíc diváků (433 na ČT1 a 185 na ČT24) při podílu na sledovanosti 25,3 procenta. Každý čtvrtý člověk u obrazovky sledoval tedy v danou chvíli první část Otázek Václava Moravce.

A dvě třetiny diváků zůstaly i pro druhou část OVM, kterou už jen na ČT24 sledovalo 423 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 15,9 procenta. Hlavním tématem zde byla potravinová soběstačnost, podpora českých potravin a kvalita potravin na trhu. Hosty byli ve studiu ministr zemědělství Petr Bendl a jeho stínový protějšek z KSČM Pavel Kováčik.

Partii zvolil každý šestý divák

Zlepšení vykazuje i Partie, kterou hodinu před polednem vysílá Partie FTV. Jejími hosty byli místopředsedkyně vlády Karolína Peake a předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc a také oni se bavili především o situaci na pražském městském státním zastupitelství. Na pořad se dívalo 327 tisíc diváků, což při podílu na sledovanosti 16,6 procenta znamená, že se díval každý šestý přítomný u obrazovky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…