Jan Fischer popřál všem Romům: Ať se zlepšuje kvalita vašich životů

09.04.2012 16:35

Kandidát na prezidenta Jan Fischer popřál na své facebookové stránce všem Romům, kteří slaví svůj den 8. dubna. Doufá, že už nebudou svědky pochodů neonacistů a že se podaří udělat kroky ke zlepšení jejich životní úrovně.

Jan Fischer popřál všem Romům: Ať se zlepšuje kvalita vašich životů
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

„U příležitosti 8. dubna, Mezinárodního dne Romů, přeji všem Romům, aby se kvalita jejich života neustále zlepšovala, stejně jako je tomu u celé společnosti, aby nebyli svědky pochodů neonacistů a extremistů demonstrujících proti jejich přítomnosti v naší zemi,“ napsal Fischer s tím, že doufá, že se Romové stanou sebejistou součástí společnosti.

Celé přání Jana Fischera ZDE

Vím, že jsem naivní

Kandidát na českého prezidenta si uvědomuje, že toto přáni je naivní, ale myslí si, že bez naivních a velkých cílů nikdy nedosáhneme společnosti, ve které chceme žít. „Toho můžeme dosáhnout pouze tehdy, budeme-li pracovat na zlepšení sociální a ekonomické situace všech obyvatel, nikoliv pouze jedné, nespravedlivě stigmatizované, skupiny,“ tvrdí.

„Mezinárodní den Romů je dnem, kdy mimo jiné oslavujeme romskou kulturu. Musím tedy upozornit na letošní necitlivé zkrácení státní dotace Světovému romskému festivalu Khamoro, který je pořádán v České republice. Připojuji se k apelu vynikající české etnografky Evy Davidové za zachování festivalu,“ dodává Fischer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…