Trvá pokles sledovanosti večerního zpravodajství. ČT stále třetí

04.06.2012 11:31

Hlavní zpravodajské pořady tří největších tuzemských televizí zaznamenávají s blížícím se létem pokles sledovanosti. Pohoršily si všechny, ale na jejich pořadí se nic nezměnilo. Kralují stále Televizní noviny TV Nova, druhou pozici si nadále drží Zprávy FTV Prima a ani nový kabát nepomohl Událostem ČT odrazit se ze třetí příčky vzhůru.

Trvá pokles sledovanosti večerního zpravodajství. ČT stále třetí
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Čísla sledovanosti hlavních zpravodajských pořadů tří největších domácích televizí zvolna padají, ale na jejich pořadí to nic nemění. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., vyplývá, že nejvíce lidí je stále zvědavo na Televizní noviny, na které se v neděli dívalo 1,71 milionu lidí při podílu na sledovanosti 46,4 procenta. V hlavní sezóně jsou pro Televizní noviny obvyklá čísla převyšující dva miliony.

Také FTV Prima sklouzla pod magickou hranici, v jejím případě to ale byl jeden milion. Tuto neděli se na její Zprávy dívalo 833 tisíc lidí (podíl na sledovanosti 26,8 procenta), což stačilo k udržení druhé příčky. Události vysílané na ČT1 (668 tisíc) a ČT24 (152 tisíc) daly totiž dohromady u obrazovek 820 tisíc diváků (podíl na sledovanosti 24,7).

Půlmilion pro Moravce, čtvrtmilion pro Partii

Nedělní publicistické pořady se pohybují ve sledovanosti kolem půl milionu diváků (Otázky Václava Moravce) a čtvrt milionu (Partie). Tentokrát sledovalo OVM s předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou, předsedou Asociace krajů Michalem Haškem a ministrem dopravy Pavlem Dobešem v průběhu první hodiny 486 tisíc diváků, druhou hodinu už jen na ČT24 pak 214 tisíc lidí.

Hosty pořadu Partie na FTV Prima byli poslanec ODS Marek Benda a poslanec Věcí veřejných Vít Bárta, který především útočil na resort dopravy, jenž po volbách v roce 2010 sám zhruba tři čtvrtě roku vedl. Na vystoupení těchto politiků v Partii bylo zvědavo 280 tisíc lidí při podílu na sledovanosti 18,6 procenta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…