Česká kina se atentátu při Batmanovi nebojí. Mají vlastní bezpečnostní opatření

23.07.2012 18:25

Masakr v Denveru, kde šílený střelec postřílel dvanáct diváků nejnovějšího filmu o Batmanovi, vyvolal diskusi o bezpečnostních opatřeních v českých kinech. V pražském kině Bio Oko, kde se má ve středu o půlnoci odehrát česká premiéra filmu, však věří, že jejich standardní bezpečnostní oaptření dokáží diváky ochránit. Speciálně vyškolená ochranka je prý nasazována na každou premiéru.

Česká kina se atentátu při Batmanovi nebojí. Mají vlastní bezpečnostní opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelec ze samopalu

„Určitá bezpečnostní opatření, jejichž charakter nebudeme prozrazovat, děláme při každé premiéře,“ vysvětluje serveru Novinky.cz ředitel kina David Beránek. Ne bezpečnost budou dohlížet vycvičení pracovníci ochranky. „Nejsou vidět a jsou tu pravidelně. Jsou schopni zpacifikovat kohokoliv, i když na to, co se stalo v USA, by asi nestačili,“ připouští.

Ačkoliv v Americe kvůli masakru v Denveru řada kin bezpečnostní opatření zpřísňuje, česká kina si nepřipouštějí, že by se zde mohlo odehrát něco podobného. Bio Oko rozhodně neplánuje omezení typu zákazu dětských zbraní či velkých tašek. Kina ujišťují, že v rámci svých standardních bezpečnostních opatření dokáží diváky ochránit.

Je otázkou, zda si připomenou děsivé denverské promítání. „Nějaké případné pietní akce, jaké se vzhledem k masakru ve Spojených státech konají ve světě, jsou na zvážení distributora filmu,“ vysvětluje Beránek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…