Soupeřka rudého Dolejše se srdnatě brání. Takto odpovídá čtenářům PL

19.10.2012 13:30

Ve druhém kole senátních voleb na Praze 8 se s komunistou Jiřím Dolejšem střetne Daniela Filipiová za ODS. Se svou stranou přitom v lecčems nesouhlasí, nepodporuje například zvyšování DPH a připouští, že se ODS vzdálila od svých základních principů.

Soupeřka rudého Dolejše se srdnatě brání. Takto odpovídá čtenářům PL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

„Já nehájím barvu, ale principy, na kterých ODS vznikla - svobodu jedince, nedotknutelnost majetku, nezadluženou budoucnost, solidaritu zodpovědných. To, že se od těchto principů ODS vzdálila, neznamená, že je stále s přesvědčením nebudu hájit,“ odpovídá Daniela Filipiová na jeden z dotazů čtenářů ParlamentníchListů.cz.

„Jasně jsem se již vyjádřila, že zvyšování DPH nepodporuji. Co se týče církevních restitucí - tvrdím, že co bylo ukradeno, musí být vráceno,“ uvádí jako příklad.

PTEJTE SE I VY

V prvním kole senátních voleb získal Jiří Dolejš více hlasů než ona. Nyní, v době druhého kola, jí prý chodí výhružné e-maily. „Bohužel to se mi poslední týden děje - dostávám neuvěřitelně vulgární až výhrůžné maily od příznivců komunistů. Toto má být podle vás demokracie podle KSČM? Neodejdu - demokracii budu hájit i nadále,“ ujišťuje bývalá ministryně zdravotnictví.

Někteří čtenáři jí však mnohé vyčítají, jeden například údajné lhaní. „Zásadně se ohrazuji proti tvrzení, že lžu. Stejným způsobem mě napadá pan Krása a já si to vyhrazuji. Lhaní není můj styl. Nikdy jsem to nedělala a nedělám. Troufám si říci, že handicapovaným pomáhám více než ti, kteří o tom hlasitě hovoří. Neplatí řeči, ale skutky,“ odpovídá Filipiová.

Dalším horkým tématem je její účast na hlasování v Senátu, která vyšla podle Aktuálně.cz ze všech senátorů nejnižší. „O mé neúčasti na hlasování jsem toho řekla již mnoho. Vymstilo se mi, že jsem vyhověla lidem s žádostí o setkání, kteří jindy než v době jednání pléna nemohli. V Senátu jsem však přítomna byla, což lze doložit prezenční listinou,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…