38. MFF EKOFILM ocenil nejlepší snímky

12.12.2012 9:27

Slavnostním večerem skončil v neděli 9. prosince 38. ročník Mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. Hlavní cenu - GRAND PRIX – ve velkém sále multifunkční auly Gong převzal z rukou ministra životního prostředí Tomáše Chalupy slovenský režisér a scenárista filmu Pygmejové - Děti džungle Pavol Barabáš.

38. MFF EKOFILM ocenil nejlepší snímky
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: MFF EKOFILM

Vítězný snímek z roku 2011 zachycuje cestu fotografa Ivana Bulíka za nejmenšími lidmi planety. Při své dobrodružné výpravě pozoruje pralesní zvířata, vyhýbá se místním rebelům a přechází hranice válkou zmítaného Konga. Nakonec si svůj životní sen splní - Pygmejové ho přijmou mezi sebe a naučí ho tradičnímu způsobu života lovců a sběračů.

Mezinárodní filmový festival zaznamenal po celé čtyři dny mimořádný zájem lidí, kteří mají blízko k filmovému umění a životnímu prostředí především. Mezi těmi, kteří přicházeli do multifunkční auly Gong i Malého světa techniky, byly malé děti i vysokoškoláci, mladí i pamětníci. Někteří z nich využili možnosti sledovat na plátně soutěžní snímky 38. festivalového ročníku, jiní se pobavili a zároveň poučili na workshopech, výtvarných dílnách, interaktivních výstavách a hlavně na celodenní akci Ekopouť.

Festival od 6. do 9. prosince v Ostravě, Karviné a Orlové navštívilo téměř 5 000 diváků.

Kompletní seznam vítězů a další informace o průběhu festivalových dní najdete na www.ekofilm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…