ČSSD by vyhrála ve Zlínském kraji o šest procent před ODS

14.04.2010 19:01

Ve Zlínském kraji by volby do Poslanecké sněmovny vyhrála ČSSD, která by získala 27 procent hlasů, druhá ODS by měla asi o šest procent méně. Vyplývá to z bleskového průzkumu agentur SC&C a STEM pro Český rozhlas (ČRo).

ČSSD by vyhrála ve Zlínském kraji o šest procent před ODS

Voleb v kraji by se zúčastnily téměř tři čtvrtiny voličů. ČRo o výsledcích informoval v souvislosti s předvolební diskusí, kterou bude ve čtvrtek vysílat ze Zlína. 

Hranici pěti procent by ve Zlínském kraji překročilo šest stran. Do sněmovny by se tak kromě ČSSD a ODS dostaly také KSČM s 11,5 procenta hlasů, Věci veřejné a KDU-ČSL, které by dostaly 10,5 procenta hlasů a TOP 09 by obdržela 9,5 procenta. Na vstup do sněmovny by nedosáhly Strana práv občanů - zemanovci, která by získala čtyři procenta, ani zelení se 2,5 procenty hlasů. 

Voleb by se ve Zlínském kraji zúčastnilo 73 procent oprávněných voličů, devět desetin z nich je již rozhodnuto, koho bude volit. 

V parlamentních volbách v roce 2006 ve Zlínském kraji zvítězila ČSSD s 33,28 procenta hlasů, druhou ODS podpořilo 31,68 procenta voličů. Pomyslnou třetí příčku obsadili lidovci s 13,02 procenta hlasů, KSČM dalo důvěru 11,25 procenta voličů a zelené podpořilo 5,07 procenta lidí, kteří se dostavili k urnám. 

Průzkumu, který se uskutečnil ve dnech 12. a 13. dubna, se zúčastnilo 1209 respondentů. 


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…