ČSSD povede v Praze Bodenlos: Odpovědnost je velká

06.12.2011 21:04

AKTUALIZOVÁNO Pražskou sociální demokracii dočasně do volební konference povede místostarosta Prahy 4 Jiří Bodenlos. Rozhodl o tom krajský výkonný výbor strany.

ČSSD povede v Praze Bodenlos: Odpovědnost je velká
Foto: Archiv
Popisek: Státní opera Praha

Bodenlos nahradí dosavadního šéfa Petra Hulinského, který na pozici rezignoval. Nového předsedu by měla zvolit volební konference, která se bude konat zřejmě v červnu nebo září příštího roku.

Nechci být soudce

Jak se Bodenlos dívá na budoucnost předchozího šéfa ČSSD v Praze Petra Hulinského? "Pokud já vím, tak bylo podáno trestní oznámení. Neměl bych být já tím soudcem," sdělil Bodenlos pro ParlamentníListy.cz.

Podle něj by si pražští sociální demokraté měli vyprat špinavé prádlo mezi sebou a jeho úkolem je dovést pražskou ČSSD v klidu k volební konferenci. "Odpovědnost vést pražskou ČSSD je velká, nikdy neříkejte nikdy, rozhodnu se, až uvidím, jak to chodí," dodal Bodenlos k případné kandidatuře na řádně zvoleného předsedu ČSSD v Praze. Podle něj je ve straně dostatek kvalitních kandidátů, kteří by to dokázali.

Bodenlose podpořila výrazná většina členů krajského výboru v dočasném vedení strany v metropoli. Bodenlos neměl protikandidáta. "Má zkušenosti s vysokou komunální politikou, zároveň potřebujeme nové tváře," řekl ČTK ke zvolení Bodenlose Poche. Bodenlos ale dosud nepatřil mezi výrazné tváře pražské ČSSD. Před jednáním výboru se také mluvilo spíše o jiných jménech, například o místopředsedkyni Michaele Marksové Tominové.

Bodenlos je v současné době místopředseda pražské ČSSD a místostarosta pro dopravu a životní prostředí v Praze 4. Kromě postu předsedy pražské organizace bude sociální demokracie v nejbližších dnech také volit nového šéfa klubu zastupitelů. Dosavadní předseda Jan Slezák v pondělí rezignoval.

Sledovali jsme téma Rozpad magistrátu v Praze

Hulinského z křesla smetl vývoj posledních dvou týdnů, kdy nečekaně skončila pražská koalice mezi občanskými a sociálními demokraty. Jeho odchod a dokonce vyloučení ze strany požadoval stranický oponent a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier. Hulinský se totiž potýká s kauzou kolem údajných manipulací s dary městských firem pro postižené.

Politické grémium strany v pátek na svém zasedání Hulinskému rezignaci doporučilo. Ten v následném prohlášení uvedl, že ji nabídl jako možnost řešení, jak situaci v pražské ČSSD zklidnit.

Hulinský stál v čele pražské ČSSD sedm let. Byl šéfem finančního výboru, ve funkci ho po změně koalice vystřídal Zdeněk Tůma. V minulém volebním období byl sice v pražském zastupitelstvu v opozici, zasedal ale v orgánech několika městských firem. Ve funkci si vydělal několik milionů korun.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …