Čeští turisté se nemusí obávat z dovolené v Itálii, to potvrzuje také italská vláda

05.06.2012 9:11

Pobřežní oblasti nejsou zasaženy zemětřesením, jak potvrzují delegáti českých cestovních kanceláří a agentur pobývajících v turistických střediscích u moře!

Čeští turisté se nemusí obávat z dovolené v Itálii, to potvrzuje také italská vláda
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

V souvislosti se zemětřeseními ze dne 20. a 29. května 2012, jehož epicentra se nacházela v regionu Emilia-Romagna v Itálii, zasíláme aktuální informace.

Dle sdělení italského Ministra pro místní rozvoj, cestovní ruch a sport, pana Piero Gnudi, italská vláda uklidňuje všechny turisty, kteří plánují nebo jsou v procesu plánování dovolené v blízkých oblastech v Itálii, neboť zemětřesení neovlivňují pobytové italské destinace. Celý region Emilia-Romagna, přímořské oblasti na Jadranském pobřeží, hlavní města a historické lokality, které se nacházejí v oblastech, sousedících přímo s postiženými zemětřesením, jsou naprosto všechny dostupné turistům a bezpečné. Zejména Jadranská riviéra (pobřeží) nebyla vystavena žádným škodám a všechny turistické infrastruktury, včetně ubytování a dalších služeb, fungují perfektně.

Epicentrum a hlavní škody vyvolané 20. a 29. května zemětřesením jsou soustředěny v pohraničních oblastech provincie Modena, Ferrara, Mantova a Reggio Emilia. V současné době, s výjimkou těchto konkrétních malých oblastí, turisticky nenavštěvovaných, se nenachází v ostatních částech Itálie žádné překážky a omezení běžných turistických aktivit a služeb cestovního ruchu. Silniční a železniční komunikace jsou naprosto životaschopné, letiště fungují jako obvykle, stejně jako i všechny telekomunikační linky. Hotely a ubytovací infrastruktury fungují normálně. Rovněž kulturní a historické památky v Itálii jsou i nadále přístupné jako obvykle.

Na webových stránkách www.italia.it a www.emiliaromagnaturismo.it naleznou zájemci všechny aktuální informace o turistických službách. Ohniska zemětřesení 20. a 29. května jsou jasně viditelná v zeměpisných mapách uvedených níže, nezasáhla do pobřežních částí Itálie.

Více informací naleznete na následujících zdrojích:

E N I T, Agenzia Nazionale del Turismo (tel: +420 222 523 572) www.enit.it
www.provincia.fe.it, www.provincia.modena.it, www.provincia.re.it, www.provincia.mantova.it a www.provincia.bologna.it (Aktualizované informace z jednotlivých provincií)
Dle sdělení Ministerstva zahraničních věcí lze aktuální informace ohledně situace v dotčených lokalitách, průjezdnosti a záchranných pracích nalézt rovněž na webových stránkách Protezione Civile (www.protezionecivile.gov.it) i v anglickém jazyce.

Tomio Okamura - viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…