Jakl nechal strhnout vlajku Evropské unie

05.10.2012 11:52

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl byl ve středu na pozvání Svobodných v rámci své prezidentské kampaně besedovat s občany v Brně a děly se věci.

Jakl nechal strhnout vlajku Evropské unie
Foto: red
Popisek: Vlajka EU musela na Jaklův příkaz dolů

V sále Moravské galerie totiž visela vlajka Evropské unie, a tak se známý euroskeptik Jakl otočil a chtěl jet zpět do Prahy. Úsilím pořadatelů se ale podařilo vlajku strhnout a beseda tak mohla proběhnout.

Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz Jakl řekl, že náklady členství převýšily výnosy, a proto by bylo dobré, aby Česká republika nebyla členem Evropské unie. Jakl míní, že přijde den, kdy vystoupení ČR z EU podpoří i Václav Klaus.

Kocáb by neměl radost

Prezident republiky Václav Klaus vytrvale odmítal a odmítá vyvěsit vlajku Evropské unie na Pražském hradě. V minulosti se například hudebník Michael Kocáb a výtvarník Bořek Šípek neúspěšně pokusili vyvěsit vlajku EU na Pražském hradě. Zabránila jim v tom Hradní stráž.

Klaus už těsně před vstupem do Unie prohlásil, že vlajku Unie na Hrad nikdy nedá. „Myšlenka, že bychom měli na Pražském hradě k prezidentské zástavě přidávat a vyvěšovat vlajku Evropské unie... Já myslím, že k tomu jsem od žádného občana České republiky mandát, pokyn, příkaz, prosbu nedostal,“ prohlásil tehdy Klaus i s tím, že nechce, aby Česká republika byla provincií EU.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…