Jihlava: Nové kilometry cyklostezek k hranicím Rakouska

03.01.2012 21:33

Projížďka na kole z Jihlavy do rakouského Raabsu je zase o něco pohodlnější. V roce 2011 se svazku obcí na trase podařilo vybudovat dalších 18 kilometrů cyklostezek s náklady asi 50 milionů korun.

Jihlava: Nové kilometry cyklostezek k hranicím Rakouska
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„V první etapě se upravovaly zejména neprůjezdné úseky, celkem se vybudovalo 16 kilometrů stezky. Nyní už se pracuje na zvýšení bezpečnosti a pohodlí. Doplníme také chybějící značení,“ popsal novinky na trase primátor Jihlavy a předseda dobrovolného svazku obcí „Cyklostezka Jihlava - Třebíč – Raabs“ Jaroslav Vymazal.

Letos se upravovaly úseky od Luk nad Jihlavou po Jemnici na Třebíčsku. Svazek obcí sehnal peníze i na propagaci za 680 tisíc korun a mohl tak vydat mapy a spustit webovou stránku. Získal také dotaci na značení celé cyklostezky v hodnotě 2,6 miliónu korun. Značení bude na svém místě nejpozději do konce dubna.

Aktivity na rozvoj trasy ale ani tak nejsou u konce. Svazek bude v roce 2013 usilovat o další dotace na přestavbu dvou úseků mezi Jihlavou a Třebíčí.

Budování cyklostezky do Rakouska zahájil svazek 25 obcí díky evropské dotaci předloni. V první etapě bylo vybudováno deset úseků měřících dohromady 16 kilometrů. Práce stály 67,5 miliónu. Další desítka úseků byla s evropskou podporou přestavěna v tomto roce. Celková délka trasy z centra Vysočiny do Raabsu je 130 kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…