Jitka Šebková absolutním vítězem voleb Správní rady VoZP

02.04.2013 13:23

Absolutním vítězem nedávných voleb do samosprávných orgánů Vojenské zdravotní pojišťovny ČR (VoZP) může být právem označena Jitka Šebková. Získala totiž 26 platných hlasů, což je nejvíce ze všech navržených kandidátů. Druhé místo pomyslného žebříčku obsadil s 21 platnými hlasy Michal Kališ, člen Dozorčí rady VoZP. Žádný z dalších kandidátů Správní ani Dozorčí rady VoZP již nezískal více než 20 platných hlasů.

Jitka Šebková absolutním vítězem voleb Správní rady VoZP
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

 

Jitku Šebkovou do Správní rady navrhli reprezentativní odborové organizace a reprezentativní organizace vojáků v činné službě, vojáků v záloze a vojenských důchodců Armády ČR. Potvrzením v této funkci obhájila svou dosavadní činnost ve Správní radě VoZP. Jen namátkou připomeňme, že J. Šebková ve svém uplynulém volebním období jednala o schválení zdravotně pojistného plánu, o schválení účetní závěrky a výrazně se postavila proti sloučení VoZP s jinou zaměstnaneckou pojišťovnou.

Své názory také otevřeně prezentovala. Ve svých vyjádřeních opakovaně vyzdvihla hospodaření VoZP a rostoucí počet pojištěnců. Zdůrazňovala, že právě kladný hospodářský výsledek je důležitý pro chod pojišťovny a pro tvorbu pojistného plánu, tedy pro to, aby pojištěnci měli jistotu, že „jejich pojišťovna“ má dostatek financí na hrazení jejich lékařské péče i na 26 preventivních programů specializovaných na vojáky, řidiče a další riziková povolání, na studenty, rodiny a mnohé další. Uváděla, že jistota a stabilita zdravotní pojišťovny spolu s kvalitními  lékaři a lékařskými zařízeními se odráží v její oblíbenosti, tedy v rostoucím počtu pojištěnců. Jitka Šebková také vyzdvihovala výjimečnost VoZP. Netajila se svým názorem, že činnost Vojenské zdravotní pojišťovny ČR nemůže nahradit žádná jiná. Případná fúze by podle jejího názoru byla riziková pro stávající pojištěnce a nepřinesla by žádné úspory, naopak by pro stát znamenala zvýšení výdajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VoZP

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…