KSČM vyhrála demokraticky. Teď se proti ní brojí, stěžuje si komunista

26.12.2012 17:20

Krajskému zastupiteli za KSČM Jiřímu Valentovi vadí, jak jeho straně někteří občané nepřejí volební úspěchy. Připomíná jim tak, že v době po jimi vytoužené revoluci nastal tvrdý kapitalismus a za dob jeho mládí odkývali studenti vše, co ti současní dnes.

KSČM vyhrála demokraticky. Teď se proti ní brojí, stěžuje si komunista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

"Nejefektivněji aplikovanou zbraní odpůrců socialismu, sociální rovnosti a spravedlnosti jsou protestní akce mladých lidí, středo či vysokoškoláků, kteří ještě neměli "tu čest" plně zažít, absorbovat a zvnitřnit si" výdobytky" politické a sociální reality," tvrdí Valenta. Přitom mladí lidé jsou podle něj ti nejvíce ovlivnitelní, což dokazuje i na příkladu ze svých mladých let. "Z dob vlastní středoškolské docházky, datující se do poloviny osmdesátých let si ještě pamatuji, jak stačilo velice málo a zásadní názory jsme společně se spolužáky proměnili "ze dne na den", a to třeba i jen proto, aby se zrovna nemuselo jít do školy," dodává.

Revoluce podle něj ale nejvíce postihla ty, kteří ji sami podporovali: "Lid, který požadoval reformy "reálného socialismu" směrem k větší dávce volnosti a občanské svobody, obdržel za svoji snahu od koryfejů politického převratu pouze bezohledný až brutálně asociální kapitalismus." Proto tak nechápe ty, kteří stále zůstávají orientovaní pravicově a komunistické straně její úspěch nepřejí, i když vyhrála demokratickým způsobem volby ve dvou krajích. "Jenže toto pojetí demokracie se u nás nenosí, přičemž z některých míst dokonce explicitně zaznívá, že je tomu, rozuměj: nástupu komunistů a levice obecně, třeba zabránit za každou cenu," stěžuje si Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…