Krásky z Věcí Veřejných prý míří mezi řadové členy. Úlohu splnily

22.11.2010 10:56

Před volbami byly nejvýraznějšími tvářemi Věcí Veřejných vedle předsedy Radka Johna. Po volbách už ale o nich tolik slyšet není. Krásné ženy z předvolebního kalendáře VV podle politologa Rudolfa Kučery čeká ve straně už jen řadové členství, svou úlohu prý splnily.

Krásky z Věcí Veřejných prý míří mezi řadové členy. Úlohu splnily

Díky trojici mladých a krásných političek má strana Věci veřejné v současnosti asi nejkrásnější místopředsednictvo. „Pusťte kluky k vodě, volte naše holky," nechal se slyšet před volbami předseda Véček Radek John. A voliči to tak udělali. Po volbách ale obliba zmíněných dam mezi novináři klesá, jak ukázalo srovnání mediální sledovanosti společnosti Newton Media.



Andrýsová prý pomalu končí, ostatní budou následovat...

Asi nejméně výraznou osobou z dnes již legendárního kalendáře je poslankyně a místopředsedkyně strany Lenka Andrýsová. Ve srovnání se zbývajícími tvářemi z kalendáře se jí média takřka nevěnují, týdně v podstatě nepřekročí počet padesáti příspěvků, kde by se objevilo její jméno.

„Její úloha skončila po volbách, nebyla při vyjednávání o vládě, přestože je místopředsedkyní, není vůbec vidět. Ale není zdaleka poslední," řekl ParlamentnímListům.cz politolog Rudolf Kučera.

Andrýsová ale není podle něj jediná z mladých političek VV, která zřejmě opustí vedení strany. „Osobně očekávám, že ty mladé dámy skončí na postech místopředsedkyň, kde tvořily mediálně zajímavý obraz strany a stanou se z nich řadové členky VV. To se týká i zatím nejsledovanější místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Kateřiny Klasnové. Tu média sledují trochu víc, protože je manželkou faktického šéfa VV Bárty a v poslední době byla dost vidět při vedení sněmovních schůzí," konstatoval Kučera.

Související:
Vytížená Klasnová: Připravuji se i po večerech a víkendech

...s výjimkou Karolíny Peake

Jedinou výjimku podle něj tvoří Karolína Peake. Ta se od svých kolegyň z kalendáře podstatně liší. „Tak konkrétně u ní vidím hodně velké ambice ve vnitrostranické politice. Mám pocit, že v jejím případě se dá pomýšlet i na funkci šéfky strany po Johnovi," doplnil Kučera. O dalším směřování Věcí veřejných by se mělo živě diskutovat na plánované ideové konferenci v Hradci Králové v polovině prosince. Véčka už předem avizovala, že veřejný bude jen jeden den z tohoto víkendu.

Dále čtěte:
Peake možná nahradí Johna. Funkci šéfky VV by se nebránila

Předtím se strana chce bavit za zavřenými dveřmi. Oslovení členové VV nejsou příliš sdílní ve věci tématu uzavřené debaty, politologové se nicméně shodují na tom, že hlavní téma zde bude Radek John a jeho další působení v čele strany a na postu ministra vnitra.

Dále čtěte:
Konference VV bez kamer? Konečně jste dospěli, vzkazují odborníci
Graf: Vypuzenému Paroubkovi neutečete, je vidět i bez funkce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…