Pecinovy plány: Navázat na Zemana a Grégra

16.11.2010 7:42

Jeden z kandidátů na šéfa ČSSD Martin Pecina chce svým jednáním navázat na tradice jeho předchůdců. Třeba na Miloše Zemana.

Pecinovy plány: Navázat na Zemana a Grégra

Kandidát na šéfa ČSSD Martin Pecina, exministr vnitra úřednické vlády, chce navázat na hospodářskou politiku bývalého premiéra a šéfa sociální demokracie Miloše Zemana, exministra průmyslu a obchodu Miroslava Grégra a také bývalého ministra financí Jiřího Rusnoka. Uvedl to na serveru http://www.vasevec.cz/.

ČSSD by se podle Peciny ale neměla vzdávat ideje sociálního státu. "Jsem pro zachování míry solidarity na evropské, a nikoli na asijské či americké úrovni," řekl s tím, že za špičkového odborníka v této oblasti považuje bývalého šéfa ČSSD a evropského komisaře pro sociální věci Vladimíra Špidlu.

Střídání stráží


Pecina je také pro konsenzus při tvorbě zahraniční politiky. "Zde nám budiž vzorem střídání stráží mezi premiéry (Václavem) Klausem a Zemanem. Oba uznávali euroatlantické vazby ČR a zároveň nezpochybňovali a dodnes nezpochybňují naše zájmy v Rusku a dalších východních zemích," sdělil v pondělí Pecina.

 Současná sociální demokracie je podle Peciny také příliš ukřičená. "Křičíme a křičíme. Nikdo nás už nebere vážně. Nejsme už zlí, začínáme být směšní. A to je zlé," uvedl. 

Vážnými kandidáty na příštího předsedu ČSSD jsou kromě Peciny také úřadující šéf partaje Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Více čtěte:

Parouback? Šéfem ČSSD se může stát. Nevyloučil to
Paroubek se vrací? Za šéfa partaje jej chtějí dvě buňky
Bylo to domluvené, říkají Sobotkovi lidé o Bártově podpoře
Předsedu ČSSD nevolí Bárta, ale náš sjezd, vzkazuje Hašek

Foto: nku.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…